Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Bild: Kicsi az esély a müncheni stadion szivárványos kivilágítására

Szerző: | 2021. június 21., 21:05 | Sport

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne, a müncheni Allianz Aréna 2021. június 10-én. Itt játszik Németország ellen a magyar válogatott az Eb F csoportjában június 23-án. MTI/EPA

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bild információi szerint valószínűleg nem lesz szivárványszínű a müncheni stadion a Németország – Magyarország Eb-meccsen, ez ugyanis ellenkezne az UEFA lefektetett elveivel – értesült a Telex. Mi9nt ismert, előbb Magyarországon indult online petíció a müncheni stadion szivárványos kivilágításáért, hogy ezzel is tiltakozzanak a melegellenessé torzított „pedofiltörvény” ellen.

HIRDETÉS - AIP

Pedig Dieter Reiter müncheni polgármester és Markus Söder bajor miniszterelnök, a közelmúltig a Fidesz szövetségesének számító CSU vezére is támogatta a kezdeményezést. Söder szerint a szivárvány „a társadalmi szabadságot jelképezné”.

A Bild információi szerint azonban a mérkőzéseknek otthont adó 11 stadion kizárólag az UEFA saját színeiben és a házigazda országok színeiben pompázhat, ezért nem lehet szivárványos kivilágítás.

Jens Grittner, a Német Labdarúgó-szövetség szóvivője is arról beszélt a Buildnek, hogy „az UEFA szabályozza az egységes stadiondizájnt, és jó ok van rá, hogy ehhez tartsuk magunkat. Talán nem feltétlenül kell megváltoztatni a fényeket a szerdai meccsnapon.”

Szijjártó Péter külügyminiszter az uniós külügyminiszterek tanácsán Luxemburgban már előrevetítette a problémát: „Károsnak és veszélyesnek tartom, amikor – akárkik – a politikát össze akarják keverni a sporttal. A világtörténelemben volt néhány ilyen kísérlet, azok nagyon rosszul sültek el – mondta Szijjártó, majd hozzátette: – „nincs az a világ, hogy nekünk brüsszeli bürokraták vagy nyugat-európai liberális politikusok mondhatják meg, hogy megvédhetjük-e a gyerekeinket, vagy sem.”

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Markus Söder, müncheni stadion, UEFA


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest