Ennyi volt: kiesett a Fehérvár a nemzetközi kupából

Ennyi volt: kiesett a Fehérvár a nemzetközi kupából

Alik Arakelyan, az Ararat Jereván (j) és Marcel Heister, a MOL Fehérvár FC játékosa a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjében játszott MOL Fehérvár FC - Ararat Jereván mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2021. július 8-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mol Fehérvár FC az első fordulóban búcsúzott a UEFA Európa Konferencia Liga selejtezőjében: Szabics Imre együttese a hazai 1–1-es döntetlen után a csütörtöki visszavágón 2–0-ra kapott ki az örmény Ararat Jereván vendégeként.

A fehérváriak az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a keményen, helyenként durván futballozó hazaiak játékával, akik ráadásul a 33. percben egy gyönyörű szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést és ezzel összesítésben is előnybe kerültek.

A fordulást követően a csereként frissen beállt Zivzivadze rögtön ziccert rontott, de ez csak egy pillanatnyi fellángolás volt a magyar bajnoki bronzérmestől, amely nem tudta nyomás alatt tartani riválisát. A folytatásban Kovácsik bravúros védése tartotta meccsben a Mol Fehérvár FC-t, de a hajrában egy hosszú kirúgást követően Silue lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult. A hajrában nem változott az eredmény, így a Mol Fehérvár FC első magyar csapatként búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől.

UEFA Európa Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ararat Jereván (örmény)–Mol Fehérvár FC: 2–0 (1-0)
Gyumri, Duje Strukan (horvát)
Továbbjutott: az Ararat Jereván, 3-1-es összesítéssel.
gólszerzők: Pobulic (33.)
sárga lap: Pobulic (43.), Muradjan (88.), illetve Nego (89.)
Ararat Jereván: Jermakov - Bravo (Ro. Hakobjan, 74.), Prljevic, Mikojan, Margarjan - Pobulic, Muradjan - Arakeljan (Ra. Hakobjan, 68.) , Deblé (Silue, 54.), Malakian (Manojan, 54.) - Kone
Mol Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Lüftner (Musliu, 11.), Stopira, Heister - Bamgboye (Dárdai, 61.), Nego, Alef, Petrjak - Nikolics, Houri (Zivzivadze, a szünetben)

Szintén csütörtökön rendezik a Puskás Akadémia–Inter Turku Konferencia Liga-mérkőzést, 19.30-tól. Az a párharc is döntetlent hozott az első találkozón.

(MTI)

Címkék: foci, Mol Fehérvár FC