Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Budapest is pályázott, de Brisbane rendezi a 2032-es olimpiát

Szerző: | 2021. július 21., 12:05 | Sport

Olimpiai ötkarika egy felüljáró előtt, a háttérben jobbra a Tokyo Skytree adótorony Tokióban 2021. július 21-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Brisbane-nek ítélték a 2032-es olimpia rendezési jogát, így 76 évvel Melbourne, és 32 évvel Sydney után visszatérnek a játékok Ausztráliába. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 72-5 arányban támogatta a döntést, amit tűzijátékkal ünnepeltek Brisbane-ben – jelentette az amerikai AP hírügynökség nyomán a 444.

HIRDETÉS - AIP

A szavazás szinte csak formalitás volt: a NOB február végén bejelentette, célzott párbeszédet folytat Brisbane-nel a rendezésről. Pedig Katar, Németország és Magyarország is tervezett pályázni, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége januárban létre is hozta a Budapest 2032 Bizottságot.

A NOB a kampányköltségek megspórolásával, a szavazási csalás elkerülésével és az erősebb nemzetközi kontrollal indokolta a kiválasztás módját.

A koronavírus-járvány miatt igen csak hányatott sorsú, 2021-ben megrendezésre kerülő tokiói olimpia után 2024-ben Párizsban, 2028-ban pedig Los Angelesben rendezik majd a játékokat.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Ausztrália, Brisbane, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, olimpia


Elmegyek

Elmegyek

Érezték Rogániában, hogy okézsoké, pedofília, szexuális propaganda, gyerekek, erős hívószavak, de Soros György végtelen támadássorozata hazánk ellen már tényleg csak a legelszántabb egykori polgári körösökben mozgat meg bármit is.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast: – Na, hol nem fogunk megöregedni?!

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest