A Barcelona Facebook-oldalán összekeverték Budapestet Bukaresttel

A Barcelona Facebook-oldalán összekeverték Budapestet Bukaresttel

A Barcelona csapata összekeverte Budapestet Bukaresttel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kapitális hibával jelentkezett az FC Barcelona Facebook-oldala, amikor a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája (BL) meccset harangozta be. A bejegyzés szerint ugyanis Bukarestben készült volna megverni a Fradit az idei ősszel a spanyol bajnokságban, a La Ligában nem nagyon vitézkedő, a BL-ben viszont eddig hibátlan katalán csapat. 

Miután a kommentelőktől kapott hideget-meleget az egyesület, illetve a Facebook-profilt működtető csapat, gyorsan javították a bejegyzést, amelyet azonban a Magyar Hangnak sikerült még eredeti formájában lementeni. 

A kommentelők többsége gúnyos megjegyzésekkel kritizálta a bejegyzést, de akadtak, akik nyomdafestéket alig vagy egyáltalán nem tűrő formánban nyilvánították ki nemtetszésüket. 

A legtöbben arra hívták fel a figyelmet, hogy az alapvető földrajzi ismeretek hiánya nagyot ront a klub megítélésén a magyarországi Barcelona-drukkerek körében is, nem is beszélve a Ferencváros szurkolókról. Akadt, aki felhívta a figyelmet, hogy a Barcelona stadionjában, a Camp Nouban van egy szobor, annak a Kubala Lászlónak a szobra, aki a katalán klub egyik korábbi ikonja volt, illetve hogy a szoborfeliraton szerepel Budapest neve. Akadtak, akik epétől csöpögő bejegyzésükben a származásukra büszke katalánokat egy kalap alá vették a spanyolokkal, sőt gúnyosan a portugálokkal is, így mutatva rá a megbocsáthatatlan hibára. 

Több olyan bejegyzést is találni, ahol viccesen megköszönték a katalán csapatnak a három-nullás Fradi győzelmet és a három pontot, ami ezért jár, hiszen Bukarestben biztos nem találják meg a Fradit. (Az érvényben lévő szabályzat szerint ugyanis, ha egy csapat nem áll ki egy mérkőzésre, akkor az ellenfél 3:0 arányú győzelmét hirdetik ki.)