A Felcsút a csapaton belüli koronavírus-fertőzés ellenére elutazott Svédországba

A Felcsút a csapaton belüli koronavírus-fertőzés ellenére elutazott Svédországba

Fotó: Puskás Akadémia Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljes volt a hírzárlat a felcsúti Puskás Akadémiánál a csütörtöki Európa-liga mérkőzés előtt. A hallgatás oka, hogy a csapaton belül korábban több koronavírussal fertőzött játékost találtak, ami veszélybe sodorta az egyesület szereplését a második számú európai kupában. A Felcsút fennállása első nemzetközi meccsét játszaná csütörtökön a svéd Hammarby ellen, a fertőzésveszély miatt azonban az európai szövetség (UEFA) akár törölheti is az összecsapást, játék nélkül továbbjuttatva a stockholmi egyesületet, ahogy tette ezt több alkalommal az elmúlt hetekben. A Puskás Akadémia Instagram-oldala szerint a csapat elutazott Svédországba, így a jelek szerint ki tudnak állni a meccsre.

Augusztus közepén derült ki, hogy legalább egy játékos megfertőződött a felcsúti keretből. A csapat Budapest Honvéd FC elleni, első NB I-es mérkőzését el is halasztotta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A hivatalos tájékoztatás nem tért ki rá, pontosan hány beteget találtak, de egy román forrás szerint nyolcan is elkaphatták a vírust. Kevesebb mint két héttel a Hammarby elleni meccs előtt mindez azt jelezte előre, hogy a Felcsútnak problémái lehetnek az UEFA-val. Az európai szövetség ugyanis nagyon óvatos a megbetegedések ügyében. A szlovák bajnok Slovan Bratislavát például azért ejtették ki a Bajnokok Ligájából, mert két alkalommal is fertőzöttet találtak a csapatban, és még csak nem is a játékosok, hanem a stábtagok között.

A Puskás Akadémia semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adott az ügyben, a Nemzeti Sport információi szerint az egyesület az utolsó pillanatig kivár: legkésőbb szerda délelőtt megkapja a koronavírus-tesztek eredményeit, ekkor eldől, délután milyen összetételű kerettel utazik Svédországba. A csapat fent említett fotója alapján úgy tűnik, a tesztek jó hírrel szolgáltak, és a játékosok pályára léphetnek Stockholmban. Elképzelhető azonban, hogy a tartalékcsapat tagjaival kiegészülve kénytelenek játszani, erre utal mindenesetre, hogy az NB III-ban szereplő második számú felcsúti csapat legutóbbi magyar bajnoki meccsét elhalasztották, feltehetően azért, hogy a focisták kipihenten utazhassanak.

Bár a felcsúti egyesület eddig hallgatott a dologról, a Hammarby tájékoztatása szerint a magyar csapat ígéretet tett rá, hogy a meccset lejátsszák. A Hvg.hu cikke szerint a Puskás Akadémia mindenképpen pályára szeretne lépni csütörtökön.

A közel 70 milliárd forintnyi közpénzből felépített egyesület a harmadik helyet szerezte meg a magyar bajnokság előző szezonjában, ezzel nyert jogot rá, hogy elinduljon az Európa-ligában.

Időközben a Csakfoci.hu kiszúrta, hogy az UEFA oldalára feltöltött keret tanúsága szerint valóban felforgatott csapattal utazik a Felcsút. Számos meglepő név is helyet kapott, írják, így például a felcsúti klub NB III-as keretéhez tartozó 18 éves román középpályás, Marius Corbu, a 19 éves mongol középpályás, Ganbold Ganbayar, a profi futballtól nemrégiben visszavonult 35 esztendős Magasföldi József, valamint a 36 éves kapus, Molnár Péter. Kapusposztra további két rutintalan fiatal játékost nevezett be a Puskás a 17 éves Auerbach Martin és a 19 éves Kiss Ágoston személyében.