A Felcsút NB I-es edzője is arról beszélt, nem a pályán dől el, hogy ki játszik

A Felcsút NB I-es edzője is arról beszélt, nem a pályán dől el, hogy ki játszik

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Diósgyõri VTK-Puskás Akadémia FC labdarúgó-mérkõzés Miskolcon a diósgyõri stadionban 2020. október 25-én. Diósgyõr-Puskás Akadémia 3-0 (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Szétromboltuk a nyerő csapatot, a fiatalokat. Ha nem lesz rend az öltözőben, ha egymásra fognak irigykedni, és nem a pályán dől el, hogy ki játszik és milyen erős, akkor nekem itt nincs keresnivalóm” – nyilatkozta a felcsúti Puskás Akadémia edzője csapata vasárnapi veresége után.

Hornyák Zsolt azt követően fakadt ki, hogy csapata 3–0-s vereséget szenvedett az NB I sereghajtójától, a DVTK-tól, ez pedig már egymás után a harmadik vereségük volt. A nyerő csapat szétrombolásával arra utalt, hogy az első fordulókban koronavírus miatt hiányoztak a légiósok, és a fiatalokkal jó eredményeket értek el.

„Mindenki csak irányítani szeretne, de játszani senki” – mondta. Hornyák úgy gondolta, a fiatalok győzelmi szériája motiválóan hat az idősebb játékosokra, az utóbbi két mérkőzésen viszont fel sem ismerte a csapatát. 

https://www.facebook.com/watch/?v=967844920365632

„A felelősségről beszélek. Nagyon erős középpályánk volt Knezeviccsel, Balutával, Plsekkel, Van Nieff-fel. Persze, néhányan formán kívül vannak még, de itt kell megmutatni magukat a pályán, és nemcsak a Ferencváros ellen, hanem Diósgyőrben is. Hazudnék, ha azt mondanám, nem tudom, mi a baj” – mondta felsorolva négy légióst is.

„Érzem azt, hogy nem szeretik egymást a játékosok, nincsenek rendben a kapcsolatok az öltözőben” – fogalmazott.

Hozzátette: Ha ehhez nem tudunk alkalmazkodni, nem leszünk erősebbek, akkor az ilyen eredmények jönnek, mint a mai. Én ezen megpróbálok változtatni, de hogy lesz-e erre erőm? Vagy én, vagy ők.

Nme Hornyák az első Felcsúton, aki arról beszél, hogy nem az edző állítja össze a csapatot. Egy utánpótlás-játkos, Nagy Lorenzó mesélt arról a Nemzeti Sportnak a nyáron, hogy „ami a focit illeti, kicsit ambivalens érzéseim vannak, mert – hogy is fogalmazzak szabatosan – nem csak az edzésen mutatott teljesítmény döntötte el, ki játszik az adott hétvégén és ki kerül a kispadra. Néha úgy éreztem, hiába szakadok meg az edzésen, mert az edzőnek nagyjából húsz százalék beleszólása volt abba, ki játszik, a vezetőségnek pedig mondjuk nyolcvan.”

(444.hu)