Megszületett a foci-vb első meglepetése: Szaúd-Arábia megverte Argentínát

Megszületett a foci-vb első meglepetése: Szaúd-Arábia megverte Argentínát

Az argentin Alejandro Gomez (j) és a szaúdi Ferasz al-Birkan a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Szaúd-Arábia mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 22-én. (MTI/EPA/Nusad Szekkajil)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A végső győzelemre esélyesek között számon tartott argentin válogatott 2-1-re kikapott Szaúd-Arábia csapatától kedden a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának első mérkőzésén.

Kedden az egyik legnagyobb favoritnak tartott Argentína is megkezdte a szereplését a katari vébén, a papírforma szerint a kétszeres világbajnoknak nem okozhatott volna gondot Szaúd-Arábia legyőzése.

Lionel Messi a 10. percben meg is szerezte a vezetést az argentín válogatottnak, de a második félidőben először Szaleh Al-Sehri (48), majd Szalem Al-Davszari (53) gyors góljával megszerezte a vezetést az esélytelenebbnek vélt csapat, ami a hármas sípszóig meg is maradt. 

Argentína, minden sorozatot számolva 36 meccs óta tartó veretlenségi sorozatát szakította most meg az arab ország. Ha a szaúdiak ellen sem kapott volna ki, akkor beállította volna az olaszok világrekordot jelentő sorozatát – írja a 24.hu.