A kiesés szélére sodródott a felcsúti focicsapat, előnybe került az Újpest

A kiesés szélére sodródott a felcsúti focicsapat, előnybe került az Újpest

Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Puskás Akadémia 3–0-s vereséget szenvedett a lett FK Rigas FS vendégeként csütörtökön, a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc első mérkőzésén. Az Újpest hazai pályán 2–1-re nyert a liechtensteini Vaduz ellen.

A Puskás Akadémia – amely története során először nyert nemzetközi kupapárharcot az első körben – nagyon gyorsan nehéz helyzetben találta magát, a hazai csapat ugyanis alig 25 perc elteltével háromgólos előnybe került.

Hornyák Zsolt a szünetben megpróbálta átszervezni csapatát, de több játékos is gyenge napot fogott ki. Emiatt képtelen volt kellőképpen felpörögni a felcsúti együttes, amely így komoly hátrányból várja az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.

A Fehérvár már kiesett az előző fordulóban a Konferencia-ligából. A Puskás Akadémia előző mérkőzésén ott voltunk mi is, itt olvashatja beszámolónkat.

Az Újpest hazai pályán 2–1-re nyert a Vaduz ellen. Jól kezdte a MOL Magyar Kupa győztese a találkozót, hiszen már a hetedik percben vezetést szerzett Stieber megpattanó lövésével. A folytatásban is a lila-fehérek futballoztak veszélyesebben, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. 

A fordulást követően az Újpest a 64. percben az első lehetőségét gólra váltotta, és megérdemelten duplázta meg előnyét. A Vaduz ugyanakkor nem kezdi majd reménytelen helyzetből a visszavágót, mivel a hajrában Cicek lövésénél Banai elszámította magát, így a lila-fehéreknek csak minimális előnyük maradt.

(MTI)

Címkék: foci, Puskás Akadémia