A kormány megemelte a sporttámogatásra fordítható taokeretet

A kormány megemelte a sporttámogatásra fordítható taokeretet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati éves rendes közgyűlésén bejelentette, hogy a péntek este érvénybe lépett kormányrendelet-módosítás értelmében 124,9 milliárdról 125,2 milliárd forintra emelkedett a sporttámogatásra fordítható éves társaságiadó (TAO)-keret.

Ebből az összegből a hat látvány csapatsportág mellett újra részesülhet a MOB is, így idén lehívhatja a sportfejlesztési programjának megvalósításához szükséges 167 millió forintot, jövőre pedig, a párizsi olimpiára való felkészüléshez 300 millió forint állami támogatásban részesül.  

Schmidt Ádám beszédében hangsúlyozta, hogy az államtikárság az elmúlt egy évben jól együtt tudott működni a Magyar Olimpiai Bizottsággal. A közösen elért eredmények között említette többek között, hogy a 16 kiemelt sportág támogatási rendszerét átalakították, és januártól már 45 sportágat szólítottak meg. Ezen kívül átalakították a Kiemelt Edzői Programot, és elindították a Nevelőedzői Programot is, valamint megreformálták a Gerevich Ösztöndíj Programot, és céljuk a magyar sportdiplomácia erősítése is.

A felügyelő bizottság elnökének, Dávid Imrének a beszámolója szerint szabálytalanságot követett el a MOB korábbi vezetése a Magyarock márka bevezetése során. Amint elhangzott, Vékássy Bálint korábbi főtitkár az elnökség előzetes jóváhagyása nélkül döntött a kérdésben, pedig az alapszabály szerint 50 milliónál nagyobb költségvállalás esetében ehhez a testület jóváhagyása kellett volna. A jelenlegi MOB-vezetés áprilistól kivezette a Magyarock márkát, amelyre az előző menedzsment 267 millió forintot költött, és visszatért a Team Hungary brandhez.
 

Címkék: taotámogatás, NOB