A laza magyar járványügyi szabályok miatt aggódik a francia kéziválogatott

A laza magyar járványügyi szabályok miatt aggódik a francia kéziválogatott

Az újonnan átadott Budapesti Kézilabda Aréna 2021. december 16-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai a Le Figarónak, miután megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra. A francia lap cikkét a Hvg.hu szemlézte. Mint írják, Nikola Karabatic arról panaszkodott: miután szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük. Ez pedig különösen problémás az után, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol kellett tölteniük, attól tartva, hogy ha megfertőződnének, lemaradnának az Eb-ről.

Vincent Gérard bizarrnak nevezte a helyzetet azok után, hogy a legutóbbi két nagy versenyen Egyiptomban és Japánban mennyire szigorú volt a szabályozás. – Nem biztos, hogy ez tiszteletteljes a játékosokkal és stábtagokkal szemben, akik vért izzadnak, hogy jó állapotban érkezzenek meg – mondta. Annak örül, hogy Magyarországon teltház előtt játszhatnak, hiszen „de milyen áron? Nem tudom. Nem az én feladatom ezt megítélni”.

Guillaume Gille szövetségi kapitány úgy nyilatkozott: nem elfogadható, hogy ekkora távolság van a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között, reméli, hogy a visszajelzésük segít a szervezőknek, hogy ne sértsék meg a szövetség szabályait.

Volt azért, aki számára nem újdonság, ami Szegedre érkezve várta őket. – Ismerve Magyarországot nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus – mondta Kentin Mahé, a Veszprém francia játékosa.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben