A magyarok csak védettségi igazolvánnyal, a külföldiek PCR-teszttel is mehetnek az Eb-re

A magyarok csak védettségi igazolvánnyal, a külföldiek PCR-teszttel is mehetnek az Eb-re

Védettségi igazolvány (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány az UEFA javaslatait és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve döntött a közelgő felnőtt és az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a magyar felnőtt labdarúgó válogatott hazai rendezésű mérkőzéseinek végleges szabályairól. A mérkőzésekre érkező külföldi állampolgárok nézőként, negatív eredményű PCR-teszttel léphetnek be az országba – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken..

A kormányrendelet értelmében a mérkőzésekre érkező, magyar állampolgársággal nem rendelkező személy nézőként abban az esetben is beléphet az országba, ha a belépés előtt 72 órán belül elvégzett negatív eredményű – magyar vagy angol nyelven kiállított – PCR teszttel igazolja, hogy a szervezetében koronavírus nem volt kimutatható. Hozzátették: ma ugyanis a legtöbb európai országba csak negatív eredményű PCR teszt bemutatásával lehet belépni. A mérkőzésekre érkező külföldi állampolgárok esetében, ha a mérkőzésre szóló érvényes részvételi jegyét felmutatja, a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni, így megszállhat szálláshelyen, a vendéglátó üzleten belül és a szabadidős helyszíneken tartózkodhat.

A részletes szabályokat a Magyar Közlönyben hamarosan megjelenő kormányrendelet fogja tartalmazni – írták.

Ismert, magyar állampolgárok a jelenleg érvényes szabályok szerint csak védettségi igazolvánnyal látogathatják a sporteseményeket, ahogy a szállodákat és a vendéglátó egységek belső tereit is.

Címkék: foci-Eb