A Nemzetek Ligáját már elbuktuk, nem tudtuk legyőzni az észteket

A Nemzetek Ligáját már elbuktuk, nem tudtuk legyőzni az észteket

Lovrencsics Gergő az Észtország elleni válogatott mérkőzésen 2018. október 15-én (Fotó: Facebook/MLSZ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzetek Ligájában a magyar labdarúgó-válogatott két vereség (idegenben a finn és a görög csapat ellen) és egy győzelem (itthon a görög ellen) után lépett pályára Észtország ellen. A tét gyakorlatilag az volt, hogy ha kikap a Rossi-féle válogatott, akkor kiszáll a továbbjutásért folytatott csatából. Ennek speciel a 2020-as Európa-bajnokság szempontjából van nem kevés jelentősége, mert az Eb-selejtező mellett a Nemzetek Ligájából is ki lehet jutni a kontinensbajnokságra. Aminek – nem mellékszál – többedmagunkkal társrendezői vagyunk, a csoportmeccsek helyszíne az addigra felépült új Puskás-stadion lesz.

Szóval az észt–magyaron húsz perc kellett ahhoz, hogy a hazaiak megszerezzék első góljukat a sorozatban: Henri Anier a védők mögé passzolt, és Kádárt simán megelőzve Siim Luts betalált (1-0). Elég mákos góllal három perc múltán egál lett, egy továbbcsorgott labdára Nagy Dominik startolt rá és estében a bal alsóba lőtt (1-1). A második félidőben az 50. válogatottságát ünneplő Szalai góllal is ünnepelhetett, a visszafejelt labdát a magyar kapitány mellre vette az ötösön, átemelte a feje fölött, majd a kapuba lőtt (1-2). Az őrült meccsen újra az észtek jöttek, és nekik is mázlijuk volt: egy beadás úgy pattant meg Pátkai Mátén, hogy az Gulácsi Péter feje fölött pont a kapuba hullott (öngól, 2-2).

És még messze nem volt vége: egy indításnál Kádár és Gulácsi egymásra várt, az eredmény: Anier révén már megint az észtek vezettek (3-2). Az óvodás gól után Szalai jött, fejelt egyet, így ikszre mentette a partit (3-3).

A pontvesztés gyakorlatilag megpecsételte a magyar válogatott lehetőségeit, innen már nem fog kijutni az Eb-re. A selejtezőből tán még nehezebb lesz.

Nemzetek Ligája, 4. forduló

Észtország – Magyarország 3-3 (1-1)

Tallinn. A. Le Coq Aréna, j.v.: Halis Özkahya (török)

Észtország: Aksalu (Lepmets 43.) – Teniste, Baranov, Mets, Tamm, Pikk – Luts, Antonov, Vassiljev, Ojamaa – Anier. Szövetségi kapitány: Martin Reim.

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics (Bese 80.), Orbán, Kádár, Baráth – Nagy Á. – Nagy D. (Eppel 75.), Kleinheisler (Pátkai 68.), Kovács I., Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólok: Luts 20., Pátkai 70. (öngól), Anier 80. ill. Nagy D. 23., Szalai 54., 81.