A Puskás Aréna névhasználatára is elmegy évi ötmillió, Szöllősi Györgynek is jut belőle

A Puskás Aréna névhasználatára is elmegy évi ötmillió, Szöllősi Györgynek is jut belőle

A Puskás Ferenc Stadion (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három évre összesen 15 millió forintot fizet ki a Puskas.com Kft.-nek a Puskás Aréna névhasználati jogáért a Nemzeti Sportközpontok (NSK), ami évi 5 millió forintot jelent – írja az NSK üvegzseb szerződései alapján az Mfor.

A Puskas.com Kft. legnagyobb tulajdonosa pedig nem más, mint Szöllőssi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, akit Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára 2017 tavaszán Áder János köztársasági elnök a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövetévé nevezett ki.

Szöllősi György a névhasználatért járó pénzekből is részesül Puskás Ferenc örökösei mellett, a cégben ugyanis 47 százalékos részesedése van.

Orbán egyik legnagyobb rajongója az új győri fideszes polgármestert támadja | Magyar Hang

Minden eddiginél jobb évet zárt tavaly a Puskás-relikviákat értékesítő cég. A Kft.-nek tavaly majdnem sikerült a duplázás, hiszen a 2017-es 24 millió forint után 44 millió folyt be a kasszába. 

Érdekesség, hogy az első meccset tavaly novemberben játszották az új Puskás stadionban, de a névhasználati szerződést csak idén februárban kötötték meg. A stadion költsége amúgy mintegy 160 milliárd forint körül lehetett – írja az Mfor.