A vitorlázó Berecz hat futam után a harmadik helyen áll

A vitorlázó Berecz hat futam után a harmadik helyen áll

Fotó: Berecz Zsombor/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a harmadik versenynap után a harmadik helyen áll a tokiói olimpián.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó csütörtökön előbb a hatodik, majd a hetedik helyen ért célba, ezzel egyet visszacsúszott szerdai pozíciójához képest.

Az élen a címvédő brit Giles Scott áll, aki négy futamot nyert sorozatban. Bereczet még a spanyol Joan Cardona előzi meg, a 23 évével a mezőny legfiatalabb tagja a hat részversenyből ötször az első háromban futott be. Finndingiben legközelebb szombaton lesz futam.

Vadnai Benjamin (Laser Standard) csütörtökön a 17. és a 21. lett, összesítésben a 18. helyről várhatja a folytatást.

Érdi Mária (Laser Radial) a 14. és a 11. helyen futott be, így a 15. nyolc futam után.

Laserben pénteken újabb két részversennyel befejeződnek a selejtezők és a legjobb tíz az éremfutamban száll majd vízre. Vadnainak és Érdinek erre nincs reális esélye. 

(MTI)

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.