A vitorlázó Berecz kilenc futam után is harmadik

A vitorlázó Berecz kilenc futam után is harmadik

Berecz Zsombor a tokiói nyári olimpia vitorlásversenyének férfi Finndingi hajóosztályában az Enosima Jachtkikötőben 2021. július 31-én (Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor kilenc futam után továbbra is a harmadik helyen áll a tokiói olimpián és már biztosította helyét az éremversenyben – írja az MTI.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó vasárnap – akárcsak a nyolcadik futamban – a mezőny második feléből, a tizedik helyről jött fel és futott be negyedikként. Gyakorlatilag egymást „kergették” a második helyen álló spanyol Joan Cardonával és a negyedik holland Nicholas Heinerrel. Berecznek sikerült mindkettőjüket megelőznie, így már csak két helyezési pont a hátránya Cardona mögött. A futamot a címvédő brit Giles Scott nyerte – ez volt a hatodik első helye –, előnye tíz pont a másodikkal és 12 a magyar hajóssal szemben.

A finndingisekre vasárnap még egy futam vár, majd kedden következik a legjobb tíz számára az éremverseny az Enosima Jachtkikötőben. Amennyiben Berecz Zsombornak sikerülne érmet szereznie az azt jelentené, mintegy negyven év után lenne magyar dobogó vitorlázásban az olimpián.