A WTA felfüggesztette az összes jövő évi kínai tenisztornát Shuai Peng eltűnése miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Shuai Peng az egyik legismertebb kínai sportoló, a teniszezők között pedig magasan a leghíresebb. A múlt hónap elején hirtelen eltűnt a nyilvánosság elől, közvetlenül azután, hogy a közösségi médiában nyilvánosan megvádolta a korábbi kínai alelnököt, hogy megerőszakolta őt.

Shuai azóta sem került elő, bár természetesen olyan üzeneteket küldött, hogy teljesen jól érzi magát, nem tartják rabságban, nem kényszerítik semmire, nem félemlítették meg és nem ellenőrzik a kommunikációját.

A teniszező kizárólag a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével beszélgetett élőben videohíváson keresztül. A NOB szerint úgy tűnt, hogy Shuai jól van és nyugodtnak tűnt.

A női profi teniszszövetség vezetőségét azonban ez nem győzte meg. Ezért felfüggesztették az összes 2022-es kínai WTA-tornát, közöttük az általában Sanghajban rendezett WTA-döntőt is. 

Steve Simon WTA-igazgató szerint „a dolgok jelenlegi állása alapján, nagyon aggódok a kockázatok miatt, amelyekkel a játékosaink és a személyzetünk néznének szembe, ha 2022-ben tartanánk tornákat Kínában.”

A WTA Shuai Peng elengedéséhez és ügyének transzparens kivizsgálásához köti a jövőbeli esetleges kínai WTA-tornákat. Hasonló követeléseket fogalmazott meg kedden az EU is.

Címkék: tenisz, Kína, shuai peng