Agresszívebb csapatot akar látni Marco Rossi

Agresszívebb csapatot akar látni Marco Rossi

A góllövõ Sallai Roland (b) és Kleinheisler László a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor pénteken este újoncot avat Athénban a magyar labdarúgó-válogatott. A Nemzetek Ligája sorozat 3. fordulójában Görögország ellen bemutatkozhat a csapatban Willi Orban. A német első osztályú RB Leipzig csapatkapitánya a múlt héten döntötte le, hogy a magyar válogatottat választja, s Marco Rossi szövetségi kapitány nyomban meg is hívta őt. A 25 éves középhátvéddel stabilabb lehet a védelmünk, és egyúttal Kádár Tamás is visszatérhet eredeti posztjára balhátvédnek.

Orban üzenete

Willi Orban elméletileg három válogatott közül is választhatott volna. A német kétszeres U21-es válogatott védő Kaiserslauternben született, apja magyar, anyja lengyel, így mindhárom csapatban szerepelhetett volna, de a realitás számára talán leginkább a magyar együttes volt. Willi Orban videóüzenetében azt mondta, nagyon boldog, hogy csatlakozhat a magyar válogatotthoz.

– Aki olyan helyzetben van, mint én, annak nagyon nehéz feladat arról dönteni, melyik válogatottban játsszon. Kifejezetten segítette a döntésemet, hogy csapattársamtól, Gulácsi Pétertől csak jókat hallottam a keret játékosairól és a szakmai stáb tagjairól. Ugyanez igaz a szurkolókra is. Szeretném a lehető legjobban segíteni a csapatot. Kellemes izgatottság van bennem már most, és alig várom, hogy bemutatkozhassak a magyar válogatottban – mondta a védő.

Több mint egy év után játszhat újra válogatott mérkőzést Gyurcsó Ádám és Nagy Dominik is. Azonban Dzsudzsák Balázs továbbra sincs ott a keretben. Rossi ugyanakkor kijelentette, a kerettagok kiválasztásakor ezúttal is a fizikai állapot, az edzettség, illetve a szezonban eddig lejátszott meccsek száma volt az első számú szempont, vagyis a nagyjából ötven folyamatosan figyelt játékosból a legjobb állapotban lévők kaptak meghívót.

Rossi szakértők segítségét kéri

– Azt szeretném, ha olyan csapatom lenne, amely agresszívebb. A modern fociban már az számít, mennyire tudjuk nyomás alatt tartani az ellenfelet, és ez persze nagyban függ a sebességtől, tehát gyorsnak is kell lenni. Mindezeket ugyanakkor nem is annyira a lábakban, hanem inkább a fejekben kell megvalósítani. A mentális hozzáállástól, a pszichikai felkészítéstől nagyon sok függ. Sok edző alábecsüli az utóbbit, pedig ez az a terület, amelyben leginkább lehet gyors javulást elérni. Mivel nem vagyok szakértője, mestere, tanára ennek a területnek, a pszichológiának, ezért én is szakértők segítségét kérem. Szerencsére egy győztes mérkőzésen vagyunk túl, ami természetesen jót tesz a csapatszellemnek – mondta Marco Rossi.

[caption id="attachment_8415" align="aligncenter" width="1000"]

Marco Rossi szövetségi kapitány és Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkõzés végén a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én (MTI Fotó: Illyés Tibor)[/caption]

– A bajnokságból eltelt jó néhány forduló, javult a játékosok erőállapota, és Willi Orban is erősítést jelent a válogatottnak, vele két fajta módon is felállhat a válogatott. A görögöket jól ismerjük, a hazai találkozón is láthattuk, hogy technikailag képzett játékosok. Annyiban más mérkőzés vár ránk, mint a múlt hónapban, hogy a görögök várhatóan sokkal agresszívebben, támadóbb felfogásban játszanak hazai pályán. Bátran kell futballoznunk, nem szabad megijednünk a körülményektől, és a hangulattól. Egyszer már nyertünk Görögország ellen, tehát az alapok adottak, mindent meg kell tennünk, hogy idegenben is jól szerepeljünk ellenük. Észtország más stílusú futballt képvisel, mint a görögök, de ellenük is ugyanazt a hozzáállást és mentalistást kell a pályára vinnünk, mint a Görögország elleni hazai mérkőzésünkön – állította a magyar válogatott kapitánya.

A Nemzetek Ligájában két forduló után a magyar válogatott 3 ponttal a második a csoportban, az élen a hatpontos Finnország áll. A mieink október 12-én Görögországban, majd az október 15-én Észtországban lépnek pályára.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.