Alessandro Del Piero: Az olaszok közül csak Rossi mosolya volt őszinte

Alessandro Del Piero: Az olaszok közül csak Rossi mosolya volt őszinte

Alessandro Del Piero (Fotó: James Adams, Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legutóbbi Nemzetek Ligája-meccsek után az egyetlen olasz, aki őszintén mosolyog, az Marco Rossi – erről beszélt a Magyarországra érkező Alessandro Del Piero a HVG.hu szerint. A Juventus és az olasz válogatott egykori játékosa egy gyerekfoci-tábor nagyköveteként érkezett Budapestre. „Őszintén bánom, hogy nem a magyar meccset néztem, hanem az olaszt. Az eredmény ismeretében nyilván sokkal kellemesebb volt” – dicsérte a magyar futballválogatottat Del Piero.

Elmondása szerint az is feltűnt neki, hogy sokat változott a magyar főváros az elmúlt években. Korábban is nagyszerűnek tartotta azt, de úgy tapasztalta, hogy elsősorban a sport terén óriási az előrelépés. „Nemcsak a Puskás Arénáról beszélek, hanem egyéb sportlétesítményekről, stadionokról is, amelyek gombamód nőnek ki a földből, és bizonyítják, hogy milyen a kötődése ennek az országnak, nemzetnek a sporthoz” – fejtegette.

Alessandro Del Piero szerint a magyar válogatottnál hosszú távú építkezés zajlik, és gratulál nekik az útért, amit bejárnak és a teljesítményért, amelyet elértek. Az egykori focista gratulált Marco Rossinak is. „A jó szereplésük miatt most bajba kerültünk mi, olaszok, fel kell kötnünk a gatyánkat, ha a visszavágót jól le akarjuk hozni” – tette hozzá.

Azt nem árulta el, hogy a jövőjét a Juventusnál képzeli-e el vagy sem, viszont azt elmondta, jelenleg dolgozik az edzői képesítés megszerzésén.