Arany, ezüst, bronz – ez a magyarok termése az Eb zárónapján a medencében

Arany, ezüst, bronz – ez a magyarok termése az Eb zárónapján a medencében

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Verrasztó Dávid sorozatban harmadszor nyerte meg a 400 méteres vegyesúszás Európa-bajnoki döntőjét.

Kilenc éremmel zárta a magyar válogatott a 33. úszó Európa-bajnokság medencés versenyprogramját Glasgow-ban. Ennél már jobban is elkényeztettek bennünket az úszóink egy kontinensviadalon, de azért ez sem rossz eredmény. Csütörtökön kilenc döntőt rendeztek, amelyből hatban magyarokért is szoríthattunk. A legjobban Verrasztó Dávid szerepelt, aki 400 méter vegyesen megvédte Eb-címét, s ezzel megszerezte a válogatott negyedik aranyérmét. Késely Ajna 400 m gyorson ezüst-, Burián Katalin 200 m háton bronzérmes lett. Milák Kristóf 100 m pillangón 4.-két csapott a célba, ugyanitt Cseh László sajnos a 8. helyen végzett, a férfi 4x100-as vegyesváltó az ötödik, a női a 8. helyen zárt.

– Az utóbbi hónapokban sok csúnya dolgot mondtak rólam, de valami nem változik, és még mindig kemény vagyok. Nagyon boldog vagyok, hogy harmincévesen is be tudtam bizonyítani magamnak, hogy tudok még küzdeni. Nem ez a világcsúcs, de nemcsak az edzésen tudok nagyot menni. Tartanak tőlem, ezt ki tudtam használni. A brit fiú, Max Litchfield jobb erőben volt, mint én, de a húsz év tapasztalatomból elő tudtam húzni olyan dolgokat, amivel nyerni tudtam. Az ellenfelem rosszul taktikázott, én nem ezt csináltam volna magam ellen. Tízből egyszer húzok jót, ez a mai ilyen volt – mondta az M4 Sportnak.

A magyar küldöttség három érmet szerzett csütörtök délután, az Eb alatt összesen kilencet (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz), amivel az éremtábla 4. helyén zárt. Sós Csaba szövetségi kapitány a torna előtt tízben reménykedett. Majdnem összejött.

Címkék: úszó-Eb, Glasgow

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.