Olimpiai aranyéremért birkózik élete utolsó meccsén Lőrincz Tamás

Olimpiai aranyéremért birkózik élete utolsó meccsén Lőrincz Tamás

Lőrincz Tamás örül, miután győzött az iráni Mohammedali Geraei ellen a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében a tokiói Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 2-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiélezett meccsen megverte iráni ellenfelét Lőrincz Tamás a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpia hétfői versenynapján, így az aranyéremért birkózhat kedden.

A BHSE 34 éves sportolója, aki kilenc éve Londonban 66 kilósként ezüstérmes volt, a helyi idő szerint a délutáni elődöntőben 6-5-re verte a kétszeres vb-bronzérmes Mohammedali Geraeit. Előtte egyébként egy japán birkózót, Jabiku Sohejt verte meg 3-1-re. A súlycsoport magyar világ- és Európa-bajnoka a keddi fináléban a kirgiz Akzsol Mahmudovval kell megvívnia a bajnoki címért.

Lőrincz a meccs után elérzékenyült, nyilatkozatában azt mondta, lehet közhelyes, de a családja, felesége és két gyermeke lebegett előtte, az vitte őt előre. Kedden bármi történik, a magyar birkozó már biztos, hogy érmet fog szerezni.

Korábbi cikkeinket a tokiói olimpiáról itt olvashatják!