Aranyérmes lett a magyar öttusa páros vegyes váltóban a világkup-döntőben

Aranyérmes lett a magyar öttusa páros vegyes váltóban a világkup-döntőben

A későbbi győztes Gulyás Michelle a női döntő lovaglás számában az öttusázók világkupa-sorozatának budapesti versenyén a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. április 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aranyérmet nyert a Gulyás Michelle, Szép Balázs páros vegyes váltóban az öttusázók világkupa-sorozatának ankarai döntőjében – jelentette az MTI. A nemzetközi szövetség eredményközlője szerint a 11 kettőst felvonultató mezőnyben a magyarok 19 győzelemmel a hetedik helyen fejezték be a körvívást, majd ötödikek lettek a lovaglásban két verőhibával és három másodperces időtúllépéssel. A bónuszvívásban hat pluszpontot szereztek, a 2x100 métert pedig 2:01.49 perc alatt, a negyedik legjobb idővel úszták le, és az ötödik helyen álltak.

A kombinált számban, amelyben a váltótagok 3x600 métert futottak két lövészettel megszakítva, nagyszerű teljesítményt nyújtott a magyar páros: 12:34.30 perccel a legjobb volt ebben a szakaszban, így az előtte induló lengyel, egyiptomi, mexikói és japán kettőst megelőzve elsőként ért célba. Az úszás után éllovas japánok előnye 37 másodperc volt a rajtnál, de ezt is sikerült ledolgozni.

Eredmények, vegyes váltó:
1. Magyarország (Gulyás Michelle, Szép Balázs) 1357 pont
2. Japán (Ucsida Miszaki, Szato Taisu) 1351
3. Lengyelország (Natalia Dominiak, Daniel Lawryniwicz) 1341

Az egyéni verseny szombati döntőiben négy magyar volt érdekelt: Gulyás Michelle és Bőhm Csaba bronzérmet nyert, Szép Balázs nyolcadik, Marosi Ádám 15. lett. A vk-sorozatot lezáró törökországi versenyen a kairói, budapesti, albenai és a két hete ugyancsak Ankarában rendezett vk-fordulón szerzett pontokkal lehetett indulni. A magyarok a férfiaknál és a nőknél is kihasználták a maximális lehetőséget, hárman-hárman versenyeztek egyéniben. A nőknél Guzi Blanka és Réti Kamilla nem jutott be a szombati 18-as fináléba.

Hétfőn és kedden tesztelik ugyanezen a helyszínen a 2024-es olimpia utánra a lovaglás helyére szánt új számot, az akadályversenyt. Az év fő versenyét, a világbajnokságot július utolsó hetében rendezik Alexandriában.