Az aranyéremért utaznak az olimpiára a Lőrincz fivérek

Az aranyéremért utaznak az olimpiára a Lőrincz fivérek

Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor (Fotó: Lőrincz Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Testvérek, világklasszis birkózók, akik életük eddigi legjobb világbajnoki eredményével egyszerre harcolták ki a jogot a jövő évi, tokiói olimpián való részvételre. Együtt a szőnyegen, együtt a tanulásban és most már együtt a katonaságnál is. Páros interjú a világbajnoki címet szerző Lőrincz Tamással és a vb-ezüstérmes öccsével, Lőrincz Viktorral.

Részletek a Magyar Hang szeptember 27-i (2019/39.) számában megjelent interjúból!

(...)

– Az arannyal és ezüsttel nemcsak kijutottak Tokióba, de a lécet is magasra tették. Mostantól minden az olimpiai szereplésnek lesz alárendelve?
Lőrincz Tamás: Igen, és hihetetlenül örülök, hogy így a nyugdíj felé közeledve (32 éves újdonsült világbajnokunk – a szerk.) nem kell végigbirkóznom a kvótáért a kvalifikációs sorozatot. Innentől kezdve minden, a felkészülés, az összes verseny úgy lesz felépítve, hogy Tokióban csúcsformában legyünk.

Cseh László: Egyszerűen kihasználtak | Magyar Hang

Lőrincz Viktor: Most elmegyünk pihenni a családjainkkal, majd Tomival horgászni egy nagyot, de utána leülünk a szövetséggel és az edzőkkel, hogy egyeztessük a felkészülési programot. Nagy megnyugvás mindkettőnknek, hogy nem kell a kvalifikációs sorozat versenyein elindulni, és nem kell minden szőnyegre lépés előtt azon remegni, vajon egy rossz mozdulat miatt elúszik-e az olimpiai szereplés. Azért nem szabad túlságosan megnyugodni, mert az Tokióban üthet majd vissza. Igaz, ez nem jellemző ránk.

(...)

– Aláírnák előre a biztos érmet Tokióban?
L. T. és L. V.: Semmit nem írnánk alá előre, hiszen az aranyéremért megyünk.

(...)

Mi volt az elsődleges céljuk a vb-n: az érem, vagy az olimpiai kvóta? Mostantól minden az olimpiai szereplésnek lesz alárendelve? Mennyire segítette önöket az elődöntőben, hogy az előző meccsükön már megszerezték a kvótát? Világéletükben mindent együtt csináltak. Közösen döntenek, vagy Tamás mint idősebb viszi a prímet? Mit terveznek a sportkarrierjük után? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 27-én megjelent 2019/39. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/39. számban? Itt megnézheti!