Az első meccsét már megnyerte Djokovic Ausztráliában – beengedték az országba

Az első meccsét már megnyerte Djokovic Ausztráliában – beengedték az országba

A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután 4:6, 6:3, 6:3 arányban legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet a párizsi keménypályás férfitenisztorna döntőjében 2021. november 7-én (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatályon kívül helyezte egy ausztrál bíróság a szerb teniszező, Novak Djokovic országból való kiutasítását – írja az Euronews. A világ első számú teniszezője egy melbourne-i szállodában várta már napok óta, hogy elengedjék végre, és részt vehessen az év első Grand Slam-tornáján, az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon.

A szabály ugyanis az ausztráloknál az, hogy csak oltottak léphetnek be Ausztráliába, róla pedig nem tudni, hogy kapott-e oltást, mert ezt magánügyként kezeli, de az ügyvédei most azt állítják, hogy egy független orvoscsoport azért adott mentességet neki, mert december közepén igazoltan koronavírus-fertőzött volt, és az igazolás kiállításakor már legalább 72 órája nem volt semmiféle légzőszervi tünete.