Az UEFA elutasította a magyar fellebbezést, zárt kapus lesz az azeriek elleni Eb-selejtező

Az UEFA elutasította a magyar fellebbezést, zárt kapus lesz az azeriek elleni Eb-selejtező

Szoboszlai Dominik, a vesztes magyar csapat játékosa fekszik a füvön a labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező E csoportjában játszott, 2–1-re elveszett Magyarország–Szlovákia mérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az UEFA fellebbviteli bizottsága pénteki ülésén érvényben hagyta a szeptemberi elsőfokú döntést, így a szurkolók rasszista viselkedése miatt a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani a következő hazai mérkőzését, az Azerbajdzsán elleni október 13-i Eb-selejtezőt – jelentette az MLSZ honlapja, hozzátéve: mindezen túl a magyar szövetségnek mintegy 20 millió forintos büntetést is fizetnie kell különböző vétségek miatt.

Mint ismert, a magyar szövetséget a szeptemberi 8-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt büntették a zárt kapuval. Mint írják: noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak illetlen, sértő rigmusokat.

Az MLSZ ezért ezúttal is határozottan kéri a Horvátországba utazó magyar szurkolókat, hogy „kerüljenek mindenfajta rasszista megnyilvánulást, és a csapatot biztatással segítsék. A „cigányok, cigányok”, a „szar Szlovákia”, vagy a „ki nem ugrál, büdös román” rigmus elhangzása, vagy más nemzet egyéb szidalmazása esetén néhány száz ember tízezrektől veheti el a későbbi szurkolás lehetőségét. Nem beszélve arról, hogy újabb hasonló viselkedés után a válogatottal szemben még szigorúbb szankciókat alkalmazhat az UEFA (akár pontlevonás, selejtező sorozatból való kizárás).”

A döntés ismeretében – írja a szövetség honlapja – az MLSZ úgy határozott, hogy – élve az UEFA fegyelmi szabályzat adta lehetőséggel – 14 éven aluli gyermekekkel fogja megtölteni a Groupama Arénát jövő vasárnap.

– A válogatott Eb-selejtezőire bérletet vásárló szurkolók számára az MLSZ visszatéríti a soron következő hazai mérkőzés árát – jelezte a szövetség.