Az újabb csúfos vereség után menesztették a Barcelona edzőjét, Ronald Koemant

Az újabb csúfos vereség után menesztették a Barcelona edzőjét, Ronald Koemant

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője edzést tart a klub Joan Gamper Sportközpontjában a Barcelonához közeli Sant Joan Despíben 2021. szeptember 13-án. A Barcelona szeptember 14-én a Bayern Münchennel mérkőzik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. (MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután szerdán az FC Barcelona labdarúgó-csapata 1:0-s, csúfos vereséget szenvedett a Rayo Vallecano csapatától, a klub elnöke bejelentette, meneszti vezetőedzői posztjáról Ronald Koemant – olvasható a hivatalos közleményben.

A katalán gárdánál annyira elfogyott a türelem, hogy csütörtökön Koeman már pakolhat is, és elköszönhet az alakulatától, amelyet 2020 óta vezetett.

A döntés mögött elsősorban az FC Barcelona rossz szezonkezdete állhat, a La Liga elmúlt 10 fordulójában ugyanis csak 4-szer tudott győzni a csapat, 3-szor döntetlent ért el, míg három alkalommal kikaptak, így 15 ponttal csupán a tabella kilencedik helyén állnak. Az egyesület egyébként nehéz anyagi helyzete miatt nyáron olyan játékosokat veszített el, mint Lionel Messi és Antoine Griezmann.

A katalán sajtó szerint a legesélyesebb utódjelölt Xavi, a klub korábbi világklasszis középpályása, de az elmúlt hetekben felvetődött Andrea Pirlo neve is.