Balhézott és ülősztrájkkal tiltakozott az olimpián a fejelés miatt kizárt francia bokszoló

Balhézott és ülősztrájkkal tiltakozott az olimpián a fejelés miatt kizárt francia bokszoló

Az azeri származású francia Mourad Aliev ülősztrájkja a ring mellett a tokiói olimpia bokszcsarnokában (Forrás: Eurosport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Botrányos körülmény között ért véget a brit Frezer Clarke és a francia Mourad Aliev bokszmeccse a tokiói olimpián. A szupernehézsúly (+91 kg) negyeddöntőjében a mérkőzésvezető leléptette a franciát, mert úgy ítélte meg, hogy a fejével szándékosan okozott sérülést ellenfelének, akinek mindkét szemhéja felszakadt – jelentette a Reuters.

A kizárás miatt Alievnél elszakadt a cérna, jelentet rendezett a ringben, a kiköpött fogvédőjét rugdosta, lökdöste a tévékamerát, Andy Mustacchio bírónak mutogatott és még Clarke-kal is összeszólalkozott. „Mindenki tudja, hogy én nyertem!” – kiabálta a Kokugikan Arénában. Az első menetet, ha szorosan is, de valóban ő nyerte 3–2-re a bírók pontozása alapján – írja cikkében a Telex.

Az azeri származású, hatéves kora óta Franciaországban élő Aliev a meccs kimenetelét nem fogadta el, szerinte elvették tőle azt, amiért egész eddigi életében küzdött, a ring szélén közel egyórás ülősztrájkkal tiltakozott a kizárása ellen. Több mint fél óra telt el így, mire egy csapat bokszbíró odament hozzá és elbeszélgettek vele. Aliev ezután elvonult a ringtől, a Eurospoprt beszámolója szerint ki kellett mennie a vécére, de negyedórával később újra visszatért a bokszcsarnokba, és ugyanott folytatta a tiltakozást. Ez volt egyébként a nap utolsó meccse.

– Úgy éreztem, hogy volt pár fejre menő mozdulata a mérkőzésen. Hogy ez szándékos volt-e vagy sem, azt én nem tudom megállapítani – mondta a meccs után Clarke, akinek így az üzbég Bakhodir Jalolov lesz a következő ellenfele az elődöntőben. Clarke azt is elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számított, mivel hat héttel korábban kikapott Alievtől egy versenyen.

Korábbi cikkeinket a tokiói olimpiáról itt olvashatják!