Bild: Kicsi az esély a müncheni stadion szivárványos kivilágítására

Bild: Kicsi az esély a müncheni stadion szivárványos kivilágítására

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne, a müncheni Allianz Aréna 2021. június 10-én. Itt játszik Németország ellen a magyar válogatott az Eb F csoportjában június 23-án. MTI/EPA

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bild információi szerint valószínűleg nem lesz szivárványszínű a müncheni stadion a Németország – Magyarország Eb-meccsen, ez ugyanis ellenkezne az UEFA lefektetett elveivel – értesült a Telex. Mi9nt ismert, előbb Magyarországon indult online petíció a müncheni stadion szivárványos kivilágításáért, hogy ezzel is tiltakozzanak a melegellenessé torzított „pedofiltörvény” ellen.

Pedig Dieter Reiter müncheni polgármester és Markus Söder bajor miniszterelnök, a közelmúltig a Fidesz szövetségesének számító CSU vezére is támogatta a kezdeményezést. Söder szerint a szivárvány „a társadalmi szabadságot jelképezné”.

A Bild információi szerint azonban a mérkőzéseknek otthont adó 11 stadion kizárólag az UEFA saját színeiben és a házigazda országok színeiben pompázhat, ezért nem lehet szivárványos kivilágítás.

Jens Grittner, a Német Labdarúgó-szövetség szóvivője is arról beszélt a Buildnek, hogy „az UEFA szabályozza az egységes stadiondizájnt, és jó ok van rá, hogy ehhez tartsuk magunkat. Talán nem feltétlenül kell megváltoztatni a fényeket a szerdai meccsnapon.”

Szijjártó Péter külügyminiszter az uniós külügyminiszterek tanácsán Luxemburgban már előrevetítette a problémát: „Károsnak és veszélyesnek tartom, amikor – akárkik – a politikát össze akarják keverni a sporttal. A világtörténelemben volt néhány ilyen kísérlet, azok nagyon rosszul sültek el – mondta Szijjártó, majd hozzátette: – „nincs az a világ, hogy nekünk brüsszeli bürokraták vagy nyugat-európai liberális politikusok mondhatják meg, hogy megvédhetjük-e a gyerekeinket, vagy sem.”

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Márki-Zay Péterrel, Chikán Attilával és Enyedi Ildikóval! Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Kire szavaztak a közélet ismert arcai? Milliókat érnek Szijjártó helikopterezései, de egy fillért sem fizet érte! Keresse a friss Magyar Hangot, Budai Hang mellékletünkkel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt