Budapestre kerülhet a labdarúgó Európa-bajnokság döntője

Budapestre kerülhet a labdarúgó Európa-bajnokság döntője

Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés elõtt a Puskás Arénában 2021. június 15-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több ezer VIP-vendéget kellene beengedni karantén nélkül, ellenkező esetben a londoni Wembley stadionból Budapestre vihetik a jelenleg is zajló futball Európa-bajnokság két elődöntőjét és döntőjét – értesült a The Times. Az információk szerint miután a britek kitolták a járványügyi lazításokat, a londoni kormány ezért megfontolja, hogy beengedjék-e a világ minden tájáról érkező VIP-vendégeket az Európa-bajnokság döntőjére.

Az Index által idézettek szerint az UEFA már közölte a brit kormánnyal, hogy ha nem képes biztosítani 2500 jegyet a július 6-7-i elődöntőre, valamint a 11-i Eb-döntőre, akkor Budapestre viszik a mérkőzéseket. A brit kormány néhány napja döntött úgy, hogy egy hónappal meghosszabbítja a tervezett nyitást. Jelenleg vizsgálják, hogyan is tudnák feloldani a problémát a karanténkötelezettség alól.

A tervek szerint a három utolsó Eb-meccs félházzal menne, ami a Wembley esetében 45 ezer embert jelentene. A rendezők közül egyedüliként a Puskás Arénában telt ház előtt játsszák a mérkőzéseket az Európa-bajnokságon, egyedüli stadionként teljes kapacitással üzemel a kontinenstornán. Budapesten elvileg négy meccs, a magyar-portugált, a magyar-franciát, a francia-portugált és egy negyedöntőt rendeznek.