Burián Kata tizedik lett 200 méter háton

Burián Kata tizedik lett 200 méter háton

Burián Kata a női 200 méteres hátúszás elődöntőjében a tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 30-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Burián Kata sajnos lemaradt a döntőről 200 méteres hátúszásban a tokiói olimpián. A BVSC versenyzője sokáig jól tartotta magát, a hajrára azonban elfáradt és ötödikként csapott a célba a második elődöntős futamban. A 2:07.43 perces egyéni legjobbjától jelentősen elmaradt, 2:09.65-tel csapott a célba, és összesítésben tizedik lett.

– Tegnap még csak meg sem erőltettem magam ennél jobb időnél, most pedig a lelkemet is kiúsztam egy rosszabbért. Ezerszer úsztam már ennél jobbat reggel is, úgyhogy azt gyanítom az átállás nem sikerült tökéletesen, mert sok európai úszik a vártnál gyengébben, ebben a számban például egyetlen döntős se lesz a kontinensről – mondta könnyeivel küzdve Burián, aki úgy érezte, talán túl nagy volt rajta a teher, és emlékeztetett rá, másokánál többet tett abba bele, hogy végre olimpikon legyen, miután Rióról lemaradt.

A pénteki nap is zajlottak az események a tokiói olimpiai uszodában: Telegdy Ádám ötödik lett 200 méter háton, Cseh László élete utolsó döntőjében hetedik helyen végzett 200 méter vegyesen. Közben a szombatra hangolva, olimpiai rekorddal jutott a 100 pillangó döntőjébe Milák Kristóf, ahol kiélezett harc várható majd az olimpiai aranyáért, miután a második elődöntőben az amerikai Caeleb Dressel 50 másodperc alatti idővel jutott a szombati fináléba.