Csakfoci: megszűnik a Digi Sport

Csakfoci: megszűnik a Digi Sport

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

13 év után megszűnik az egyik legnépszerűbb hazai sportcsatorna, a Digi Sport – értesült a Csakfoci.

A sportportál információi szerint július 1-től már ne lesz tartalomszolgáltatás a Digi Sport 1-en, 2-n és 3-on sem.

A Digi Sport korábban a legnépszerűbb bajnokságokat és nemzetközi versenysorozatokat közvetítette, úgy mint a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Serie A-t vagy a francia bajnokságot. Az előző szezonban a topbajnokságok közül már csak a Ligue I és a Premier League-mérkőzések jogainak egy részét birtokolták. A csatorna megszűnéséről szóló hírek már tavaly felmerültek – írja a Csakfoci.

A portál híre csütörtök kora este jelent meg, de azóta sem érkezett cáfolat.

A romániai RCS&RDS nemrégiben adta el a teljes magyar DIGI cégcsoportot a 4iG Nyrt.-nek. A Digi Sport egyik konkurenciája pedig a TV2 csoporthoz tartozó Spíler TV, mindkét cég a fideszes médiaportfólió része, így részükről logikus lehet a konkurencia megszüntetése.

Az elmúlt hetekben komoly átrendeződés van a Fideszhez köthető médiaportfolióban. A Mediaworks pár nappal a választások után megszüntette a City7 nevű kormánypárti lapját és a FourFourTwo című focis magazint, amelynek az a Szöllősi György volt a főszerkesztője, aki a Nemzeti Sportot is irányítja és aki közismerten kiváló kapcsolatokat ápol Orbán Viktorral. A közelmúltban elbocsátások voltak a holdinghoz tartozó több megyei lapnál is: a Kisalföldnél öt embernek mondtak fel, a Délmagyarnál és Zalai Hírlapnál pedig a szerkesztőség felét küldték el. A héten pedig a Borsnál és a Metropolnál kezdtek elbocsátásokba. A hírek szerint a Ripost7 is megszűnik.