Csányi a szurkolóktól azt kéri, tartózkodjanak a rasszista és homofób megnyilvánulásoktól

Csányi a szurkolóktól azt kéri, tartózkodjanak a rasszista és homofób megnyilvánulásoktól

Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország-Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke megköszönte a magyar szurkolóknak a fantasztikus hangulatot, amit a nemzeti csapat találkozóin teremtettek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. Az MLSZ honlapján megjelent köszöntőben az elnök úgy fogalmazott, a remek hangulat „egyértelműen hozzájárult a magyar férfi válogatott tiszteletre méltó szerepléséhez”.

– Köszönöm, hogy az utazási nehézségek ellenére sokan idegenbe is elkísérték a csapatot – tette hozzá a sportvezető.

Meglátása szerint annak érdekében, hogy Magyarország a jövőben is házigazdája lehessen rangos sporteseményeknek, illetve hogy a válogatott mindenkor telt házas buzdítás mellett játszhassa mérkőzéseit, a kitűnő szervezés mellett a sportszerű légkör is elengedhetetlen.

Csányi Sándor egyúttal azt kérte azoktól a szurkolóktól, akiknek jegyük van a vasárnapi Hollandia-Csehország nyolcaddöntőre, hogy tiszteljék a résztvevő csapatok játékosait, szurkolóit, és minden tekintetben sportszerűen szurkoljanak. – Tartózkodjanak a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, amely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ezáltal az ország megítélését – áll az üzenetben. Azt is hozzátette, hogy a fentieket nem a Magyar Labdarúgó Szövetség miatt, hanem a magyar labdarúgás, a szurkolók és a magyar válogatott érdekében kéri.

(MTI)