Csapataink még harcban állnak

Csapataink még harcban állnak

Cirino Danilo, a Honvéd (k) és Kardona Herera, a macedón Rabotnicki játékosa (b2) a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében játszott Budapest Honvéd–Rabotnicki Szkopje visszavágó mérkőzésen a kispesti Bozsik Stadionban MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mondhatnánk, csoda történt, hiszen a mai napot akár a modern kori magyar labdarúgás ünnepnapjának is nevezhetnénk, hiszen két csapatunk is pályára lépett a nemzetközi kupákban, és továbbjutottak. Persze, meg kell becsülni minden apró sikert, ám valahol fájó, hogy egy sehol sem jegyzet luxemburgi, vagy macedón csapat legyűrését már-már ünnepelni kelljen.

Időrendi sorrendben a Budapest Honvéd lépett először pályára és jutott az Európa Liga selejtezőjének második fordulójába, mivel a 2-1-re elveszített első mérkőzés után a zárt kapuk mögött rendezett hazai visszavágón 4-0-ra legyőzte a macedón Rabotnicki Szkopje csapatát. A nemrég véget ért világbajnokságon látottakhoz képest egy egészen más sportágat űztek a csapatok, ám ne legyünk negatívak, a kispestiek csak bevágtak négy gólt, és bizony egyiket sem a szél hordta össze. Úgy tűnik, Danilo és Holender is megtalálta a nagyon régen elveszített góllövő cipőjét, és talán feledtetni tudják majd a távozott Eppel-Lanzafame duót. A találkozó egyik érdekes – és egyben sajnálatos – színfoltja a 29. percben játszódott le: a román Marius Avram játékvezetőnek kificamodott a bokája, hordágyon kellett levinni a pályáról, ezért feladatát honfitársa, Iulian Calin vette át. Mindenesetre a Honvéd túlélte az első kört, és a kispestiekre a második selejtezős kanyarban az azeri Qabala vagy a luxemburgi Progres Niederkorn vár. A párharc első meccsét a luxemburgiak idegenben 2-0-ra megnyerték, a visszavágót csütörtökön rendezik.

[caption id="attachment_3417" align="alignnone" width="2659"]

A gólszerző Danko Lazovic, a féhérvári csapat játékosa örül a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában játszott Vidi FC és a luxemburgi F91 Dudelange visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában
MTI Fotó: Bodnár Boglárka[/caption]

Hogy azért annyira ne lelkesedjen a magyar drukker, ha luxemburgi ellenfél közeleg, arról a Vidi FC – Istenem, de furcsa ezt a nevet leírni… – gondoskodott, miután az állami milliárdokkal kitömött Garancsi-csapat csak nagy küzdelemben tudta 2-1-re legyűrni az Európa-szerte „rettegett” Dudelange gárdáját, így az odavágón bravúrral elért 1-1-es döntetlen után szintén továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének első köréből. Higgyék el kedves Olvasóink, a meccs ennél több szót nem érdemel, maximum annyit, hogy a találkozó utolsó perceiben tényleg csak a Jóisten mentette meg a Vidi hálóját az újabb góltól, ugyanis nagy szerencsénkre a Dudelange gárdájában pályára lépő Ibrahimovic nem az az Ibrahimovic…

A székesfehérváriakra a második körben minden bizonnyal a bolgár Ludogorec vár majd, amely az első mérkőzésen, hazai pályán 7-0-ra verte az északír Crusaderst. Ja, és az elmúlt években többször előfordult már mindkét nemzetközi kupa csoportkörében.

 

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó

Budapest Honvéd FC–Rabotnicki Szkopje (macedón): 4–0 (2–0)

Bozsik-stadion, zárt kapuk mögött, v.: Avram (Calin, 29. – románok)

Budapest Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Skvorc – Heffler T., Nagy G. (Kovács N., 86.), Vadócz, Gazdag, Uzoma (Kukoc, 68.) – Holender (Lukács D., 83.), Danilo.

Rabotnicki: Bozsinovszki – Stevic, Najdovkszi, Mitrev, Herera – Pejev, Sztjepanovics, Bopesu – Sarkoszki (Chinedu, 70.), Stevanovic, P. Petkovszki (F. Petkovszki, 70.)

Gólszerzők: Holender (6., 16.), Danilo (63., 84. – az elsőt tizenegyesből)

Kiállítva: Herera (62.)

Továbbjutott: a Honvéd, 5-2-es összesítéssel.

 

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó

Vidi FC–F91 Dudelange (luxemburgi): 2–1 (1–0)

Felcsút, 2514 néző, v.: Robertson (skót)

Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – A. Hadzic – Nego, Pátkai – Huszti (Nikolov, 63.) – M. Scepovic (Kovács, 89.), Lazovic (Varga J., 84.)

Dudelange: Joubert – Jordanov, Schnell, Prempeh, Mélisse – Sinani (Yéyé, 76.), Stélvio da Cruz, Kruska (Perez, 83.), Couturier – Turpel, Stolz (Ibrahimovic, 70.)

Gólszerzők: Lazovic (18.), M. Scepovic (58.), illetve Couturier (54.)

Kiállítva: Mélisse (93.)

Továbbjutott: a Vidi FC, 3-2-es összesítéssel