Djokovic állítólagos pozitív covidtesztje utáni napokban maszk nélkül találkozott rengeteg emberrel

Djokovic állítólagos pozitív covidtesztje utáni napokban maszk nélkül találkozott rengeteg emberrel

Djokovic az állítólagos pozitív covidteszt kézhez vételének napján beszél a saját alapítványa rendezvényén (Forrás: Novak Djokovic/Instagram)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A melbourne-i karanténszállodában tartózkodó Novak Djokovic ügyvédei arra való hivatkozással fellebbezik meg a vízuma érvénytelenítéséről szóló döntést, hogy a szerb teniszező december 16-án kapta kézhez a pozitív covidtesztjéről szóló értesítést. Márpedig az Ausztrál Opent szervező Tennis Australia szakértői bizottsága ez alapján felmentést adott neki az oltási kötelezettség alól, és ezt állítólag Victoria állam hatóságai is jóváhagyták.

Ha azonban azzal a feltételezéssel élünk, hogy ez az állítólagos pozitív teszt valós, akkor ez újabb problémahalmot borít Djokovic nyakába. Ugyanis a teniszező életének minden másodpercét dokumentálja a közösségimédia-felületeken, így pontosan visszakövethető, hogy mit is csinált a pozitív teszteredmény kézhez vételét követő napokon (amikor tehát tudatában volt, hogy covidpozitív).

Aznap például maszk nélkül vett részt egy zárt térben rendezett panelbeszélgetésen, amit a saját jótékonysági alapítványa rendezett, szedte össze a Daily Mail. De december 17-e is igen mozgalmas nap volt Djokovic számára, hiszen részt vett a belgrádi teniszszövetség eseményén is, ahol gyerekkel fotózkodott, ugyancsak maszk nélkül. 

Vagyis Djokovic vagy hazudik – és a „pozitív" covidtesztet csak fabrikálták, hogy ezzel próbálják elérni, hogy indulhasson a tenisztornán –, vagy tényleg covidos volt decemberben, de ennek tudatában rengeteg emberrel találkozott, és sokakat meg is fertőzhetett, a szerb karanténszabályokra fittyet hányva.

Az már csak hab a tortán, hogy ha esetleg elfogadnánk Djokovic minimum gyanús pozitív covidtesztjét valósnak (ami egyébként az ügyvédei állításával szemben nem jelent mentességet a karanténkötelezettség alól), a december 16-i dátum miatt ezt biztosan nem nyújthatta be a Tennis Australiának, mert a szövetség orvosi felmentési kérelmek benyújtására vonatkozó határideje december 10-én lejárt.

Djokovic oltásellenessége miatt kialakult, tragikomédiába hajló ausztráliai hányattatásairól e cikkünkben írtunk részletesen.

Címkék: Novak Djokovic