Dzsudzsáknak a nyár mindig szent

Dzsudzsáknak a nyár mindig szent

Dzsudzsák Balázs bemutatása (Fotó: Al-Vahda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Marco Rossi a minap azt nyilatkozta, hogy akiknek nincsen csapatuk, vagy nem játszanak a klubjaikban, azokat nem fogja beválogatni. Az olasz szakember ezzel burkoltan üzent Dzsudzsák Balázsnak is.

A magyar futball utóbbi évtizedének egyik legnagyobb ígérete évről évre lejjebb adja. Már 2011-ben az előrelépés helyett a pénzt választotta, amikor a PSV Eindhoventől az összevásárolt dagesztáni kirakatklubhoz, az Anzsi Mahacskalához igazolt. Aztán jött a Gyinamo Moszkva, amely szintén nem európai elitcsapat. De ez már a lejtő egyik újabb állomása volt, egyre kevésbé jegyzett kluboknak kellett csak. Ekkor már egyre inkább a kényelemre fókuszált, mintsem az előrelépésre. 2015-ben jött a török Bursaspor, majd két éve a Szahara. A magyar válogatott jól sikerült Eb-szereplése után annyira kapkodtak a mieinkért, hogy az arab emírségekbeli al-Vahda csapata lecsapott Dzsudzsákra. Persze bolond lett volna nemet mondani a hírek szerinti évi 3,36 millió eurós, 1 milliárd 44 millió forintos fizetésre.

Az olajsejkek országába szerződve ráadásul azt is elérte, hogy az ottani elviselhetetlen kánikula miatt nincs bajnokság nyáron, így ezek a hónapok szabadok lettek. Az utóbbi években rendre úgy alakította az életét, hogy nyáron ne kelljen dolgoznia (kivéve a 2016-os Eb, de számunkra június 26-án az is véget ért). Így aztán jöhetett a pihenés, a fesztiválok, no és a Formula–1. Ahogy a korábbi években mindig, az idei Magyar Nagydíjon is ott mosolygott a paddockban a magyar futball egykori reménysége. De hát miért is ne tette volna? Az araboknál lejárt a szerződése, csapata nincs, élvezheti a playboyok nagyvonalú életét. És most már biztos, ez a nyár is pihenéssel fog telni. Aztán majd augusztus végén eladja magát valahova…

Egyébként az egyik nemzetközi bukmékeriroda szerint az ingyen megszerezhető nyírlugosi szélső a Ferencvárosban folytatja pályafutását, vagy talán a Vidiben. Az Unibet 1,8-szoros pénzt fizet, ha a Fradit választja, háromszorost, ha a fehérváriakat. Más magyar klub aligha tudná fizetni igen magas bérigényét. Érdekesség, hogy 21-szeres oddsot adnak arra, ha netán korábbi klubját, a Debreceni VSC-t választaná. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, Dzsudzsi egyelőre élvezi a magyar nyarat.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 12. számában jelent meg, 2018. augusztus 3-án. Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 12. számban? Itt megnézheti Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.