Egy a magyar szurkolók szívének nem túl kedves bíró vezeti a németek elleni meccset szerdán

Egy a magyar szurkolók szívének nem túl kedves bíró vezeti a németek elleni meccset szerdán

Szergej Karaszjov orosz játékvezetõ a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában játszott Izland - Magyarország mérkõzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem örülhetnek túlzottan a futballrajongók, a magyarok által nem igazán kedvelt Szergej Karaszjov fogja ugyanis vezetni a németek elleni meccset. Az UEFA a hivatalos oldalán tette közzé, hogy a sorsdöntő mérkőzést az vezényli le, aki az Izland elleni 2016-os meccset is.

Az öt évvel ezelőtti csoportmérkőzésen az orosz játékvezető több olyan kifogásolható döntést is hozott, amik a magyar csapatot hátráltatták. Ezek egyike volt egy Izlandnak fújt tizenegyes, illetve az is, hogy mikor a magyar csapat ellen történt szabálytalanság, azt ő nem vette észre. Végül a meccs 1-1-re végződött.

Karaszjov idén másodjára fog fújni, elsőként az Olaszország-Svájc csoportrangadón vett részt. Az orosz játékvezetők főnöke egyébként Kassai Viktor.

A szerda esti lesz a magyar válogatott utolsó csoportmérkőzése, Münchenben játssza a csapat a német válogatott ellen. Ha sikerül itt nagy győzelmet aratni, azzal a továbbjutás is elérhető még. Jelenleg egyébként arról szólnak a hírek, hogy a müncheni stadion szivárványosítását próbálják elérni, ezzel is reagálva a Fidesz által elfogadott melegellenes törvényre. Erre már Szijártó Péter külügyminiszter is reagált, aki szerint rendkívül káros és veszélyes a sportot és a politikát összekeverni.