Egy brutális meccsen döntetlen Münchenben: Németország–Magyarország 2–2

Egy brutális meccsen döntetlen Münchenben: Németország–Magyarország 2–2

Szalai Ádám gólja a Németország-Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Utolsó csoportmeccsét vívta a magyar labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnokságon. Portugália, majd Franciaország után Németországgal mérkőztek meg Marco Rossi fiai Münchenben. Ha a csapat nyert volna, továbbjut a kieséses szakaszba. A legfontosabbakat itt olvashatják!

VÉGE! 2–2. 84 percig továbbjutásra állt a magyar válogatott. Sajnos, ez nem sikerült. A döntetlenjével a nemzeti tizenegy 2 pontot szerzett a halálcsoportban, így 4. helyen végzett. DE ettől függetlenül, a magyarok tisztesen helyt álltak sokkal, de sokkal erősebb ellenfelekkel szemben.

A csoport másik meccsén is 2–2 született Budapesten. Így ezek fényében Franciaország végzett az F csoport élén 5 ponttal, a második Németország lett 4 ponttal, a harmadik portugáloknak is 4 pontja lett, Magyarország pedig 2 pontot szerzett végül.

A16 között így a franciák Svájccal találkoznak június 28-án Bukarestben, a németek a Wembleybe mennek Anglia ellen június 29-én, míg a portugálok Belgiummal mérik össze az erejüket június 27-én Sevillában.

A magyar válogatott tagjai a szurkolókkal éneklik a himnuszt a 2-2-vel végződő Németország-Magyarország mérkőzés lefújása után a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

90+4. perc: Nagyon akar a magyar csapat, de nem tudják megtartani a labdát.

90+3. perc: Sajnos, nem tudjuk megszerezni a labdát. Sané vezette a labdát kapura, de mellé lőtt.

90. perc: Felsorakozott a rohamrendőrség a magyar szektor elé, a magyar kapu mögött. Egyelőre nem tűnt úgy, hogy ilyen rendőri erőt kellene felvonultatni a magyar szurkolókkal szemben. Tartják a labdát a németek. 4 perc hosszabbítás jön.

89. perc: Kleinheisler helyére Lovrencsics érkezett. A németek már egyértelműen húzzák az időt.

86. perc: Ígéretes akció a baloldalon. Varga passzolt sarokkal Fiolának, aki betört volna a tizenhatosra, ám szerelték.

84. perc: Németország sajnos másodszor is kiegyenlít. Az első lövés lejön a blokkról, ám Goretzka második lövése utat talál a kapuba. Ilyen tényleg nincs! 2–2...

82. perc: Löw minden támadóját beküldi. Musiala és Volland be, Gosens és Ginter le.

81. perc: Ajaj, Orbán egy óriási mentés után biceg. Közben Varga Kevin jön Szalai Ádám csapatkapitány helyére. Kroos előtt ismét nagy lehetőség adódott, de mellé lőtt.

79. perc: Iszonyatos a passzok közötti különbség. Míg a németek eddig 605-ször passzoltak, addig a mieink 201-szer. A labdabirtoklási arány 74:26 százalék a németek javára.

78. perc: Egy beívelés után Kroos fejére akarták varázsolni a labdát, de ezúttal résen volt Gulácsi. Nagyon lassan pörög az idő.

75. perc: Ronaldo újabb gólt lőtt, így a budapesti meccsen 2–2-re áll a portugál-francia. Brutális utolsó 15 perc vár a magyar csapatra!

68. perc: Közben kettőt is cseréltek a németek: Müller és Werner érkezett Havertz és Gnabry helyett.

68. perc: Ah, zseniális! 2–1! Schäfer András gólt lő! A középkezdésből újra vezetünk, Szalai Ádám adta a gólpasszt. Egészen elképesztően játszik a magyar csapat!

A második magyar gól szerzője, Schäfer András és Kleinheisler László a Németország-Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

67. perc: Gulácsi rosszul jött ki, egy német fejes pedig beszédült, 1–1. Hummels fejel, majd Havertz ért bele.

65. perc: Nyomnak a németek. Szalai Ádám sárgult be, a németek keresték az ideális lövőhelyzetet. Helyette Orbán fejelte szögletre. Ebből sem tudtak lövést összehozni.

62. perc: Ígéretes magyar támadás, Fiola lódult meg, ám a mellette eleső Sané kézzel állította meg a labdát. A német sárga lapot kapott. Veszélyes helyről magyar szabad. Kapufa! Sallai lövése a rövid sarkot találta el.

58. perc: Cserél a német csapat. Joachim Löw egy támadót hoz be, Leon Goretzka érkezik Gündogan helyére. Szalai Ádám ellen szabálytalankodtak az alapvonal előtt, a szögletzászló mellett. Kleinheisler tekert kapura, de Neuer kiöklözte, Fiola pedig rosszul találta el a labdát.

55. perc: Német támad, les. De Gündogan és Schäfer összefejeltek, mindkét játékost ápolni kell. Végül mindketten felkelnek, és pacsiznak, nincs harag.

52. perc: Újabb francia gól, ismét Benzema talált be. A balhés csatár korábban sose tudott gólt szerezni Európa-bajnokságon, most a dupla is összejött Portugália ellen. Jelenleg a csoportot Franciaország vezeti 7 ponttal, a második a magyar csapat 4 ponttal, míg Németországnak 3, Portugáliának is 3 lenne, ha így maradna. Ez azt is jelentené, hogy a címvédő portugálok kiesnek.

Willi Orbán és a német Mats Hummels a Németország-Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

49. perc: A második félidő elejét is megnyomja a német válogatott, ám a középpálya is fegyelmezetten részt vesz a védekezésben, Nagy Ádám több jó ütemű, remek belépőt is bemutatott.

47. perc: Kifejezetten üdítő hallgatni, ahogy a magyarok szurkolnak az Allianz Arénában. Közben Gnabry próbálkozását blokkolta Fiola.

Félidő: Budapesten Benzema egyenlített, így a portugál-francia meccs 1–1-re áll. Ami a magyar meccs statisztikáit illeti, a magyarok négyszer lőttek az első félidőben, abból kettő talált kaput. A németeknél ez az arány 8-2. A németek 45 perc alatt 396 passzt adtak 92 százalékos pontossággal, míg a magyarok 76 százalékos pontosság mellett 139-et passzolt. A szabálytalanságok aránya 5–5 volt. Szalai Ádám közben az első olyan magyar játékos lett, aki két Európa-bajnokságon is betalált. A szünetben elállt az eső.

45+2. perc: Véget ért az első félidő. Magyarország taktikus és fegyelmezett játékkal, a francia meccshez képest több lehetőséggel, Szalai Ádám fejesgóljával 1–0-ra vezet a németek ellen.

45. perc: A labdabirtoklás az első félidőben 68:32 százalék volt a németek javára. Botka vissza tudott jönni. Havertz még próbálkozott kapura lőni, az első lövése lejött a magyar blokkról, a másodikat pedig mellé durrantotta.

42. perc: Egy újabb magyar támadás, Botka futott el a jobboldalon végül, ám a szerelő Rüdigerrel találkozott, és kissé aláfordult a bokája. A Ferencváros védője lent maradt, ápolni kell.

38. perc: Magyar támadás, Kleinheisler vezette a német kapura a labdát a jobboldalon. Többen feljöttek az akcióval, végül Schäfer lőhetett bő húsz méterről, ám nem talált kaput.

35. perc: Egy labdaszerzés után Szalai Attila lódult meg a baloldalon, ketten tartottak még a támadással, ám a keresztpassz nem sikerült Kleinheisler felé. Közben leszakadt az ég, brutálisan esik.

30. perc: Gündogan elhagyta a labdát, majd visszahúzta a meglóduló Kleinheislert. A német is besárgult. Közben Ronaldo tizenegyesből gólt rúgott, 1–0-ra mennek Budapesten a portugálok.

A magyar csapat gólöröme a Németország-Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

29. perc: Fiola Attila rúgott oda Kimmichnek, a játékvezető, Karaszjov szóban figyelmezteti. Botka közben besárgult, Gündogannak rúgott oda. Ha továbbjutunk, Botka nem játszhat a következő mérkőzésen.

25. perc: Továbbra is nagy nyomás alatt tartják a magyarokat. A portugál-francia találkozó egyelőre 0-0-ra áll.

22. perc: Nagyon nyom a német válogatott, nem nagyon tudják megtartani a labdát a magyarok.

21. perc: Német kapufa! Egy szöglet után a franciák ellen öngólt rúgó Hummels fejelt a bal felsőre. Utána újabb életveszélyes támadás, Ginter tüzelt, de Gulácsi fogta.

17. perc: Német támadás, ám Sané lövése lepattant a magyar blokkról.

11. perc: Atyaég! Vezetünk, Szalai Ádám a gólszerző. Sallai jobb oldali beadása után a két védő, Ginter és Hummels között Szalai Ádám bújt ki, majd nyolc méterről a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát. Neuer nem tudott védeni.

8. perc: Fiola szabálytalankodik Kimmichhel szemben. Kemény párbaj lehet a kettejüké. A szabadrúgásból Rüdiger fejelhetett kapura, ám mellé bólintott.

A magyar csapat a Németország-Magyarország mérkőzés előtt a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

5. perc: Szöglethez jut a magyar válogatott. Kleinheisler hátra gurította, ám nem tudtunk élni a lehetőséggel. Ezután Sallai ugorhatott volna ki, ám nem tudott kapura fordulni, Neuer szerezte meg a labdát.

4. perc: Kimmichet ugratták ki, aki a jobboldalon, kissé kisodródva Fiola mellett stukkolta kapura, ám Gulácsi résen volt, és fogta a lövést.

• Az előzetes szerint 2000–2500 magyar szurkolót vártak a bajor fővárosba.

• Münchenben szakad az eső; ez lassíthatja a támadóbb jellegű focit, ám veszélyes is lehet, mert kiszámíthatatlanul is megpattanhatnak a labdák. Reméljük, az égiek inkább a magyarokat segítik.

Magyar szurkolók a Németország-Magyarország mérkőzés előtt a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A két válogatott ezzel a kezdő tizeneggyel áll fel:

Németország: Neuer – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens – Havertz, Sané – Gnabry

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Kleinheisler, Nagy, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai

A meccs előtti felvezetőnket pedig itt találják: