Ekler Luca világcsúccsal aranyérmes távolugrásban

Ekler Luca világcsúccsal aranyérmes távolugrásban

Tokió, 2021. augusztus 28. A negyedik helyezett Ekler Luca a 100 méteres síkfutás T38-as kategóriájának döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 28-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

 

Saját világcsúcsát megjavítva aranyérmet nyert Ekler Luca kedden távolugrásban, a T38-as kategóriában a tokiói paralimpián – adta hírül az MTI. 

Ekler Luca a szám 2019-es világ- és idei Európa-bajnoka, és most már olimpiai bajnok is.

A sportoló elsőre megjavította saját, 5,51-es világcsúcsát, 5,60 métert ugrott, ezzel nagy fölénnyel vezetett. Második kísérlete érvénytelen volt, harmadikra ismét javított a rekordon, 5,63-at ért el, majd két rontott kísérlet, illetve egy félig kivitelezett, 4,00 méterrel beírt ugrás következett. Magabiztos sikerét egyik ellenfele sem veszélyeztette. A TFSE 22 éves atlétája a magyar küldöttség kilencedik érmét – a negyedik aranyat – szerezte.

A sportoló fő számában lépett pályára, távolugrásban eleve esélyesnek gondolták az aranyéremre. Szombaton már szerzett egy negyedik helyet 100 méteres síkfutásban.