Eszeveszett Rasovszky-hajrával magyar bronz az 5 kilométeres nyílt vízi csapatversenyen

Eszeveszett Rasovszky-hajrával magyar bronz az 5 kilométeres nyílt vízi csapatversenyen

Az 5 kilométeres nyílt vízi csapatverseny befutója a budapesti vízes Eb-n 2021- május 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Óriási Rasovszky Kristóf hajrával, célfotóval dőlt el a budapesti vizes Eb nyílt vízi férfi-női csapatversenyének 5 kilométeres száma. Olaszország után ugyanis szinte egyszerre ért be a németek, franciák és magyarok utolsó úszója, és végül 9,7 másodperccel az első után, két tizedmásodperccel a francia versenyző előtt nyúlt be Rasovkszky, így Magyarország szerezte meg a bronzérmet.

A magyar váltóban egyébként Rasovszky mellett Rohács Réka, Olasz Anna és Betlehem Dávid úszott a Budapesthez közeli Lupa-tónál.

Olasz Anna, Rasovszky Kristóf, Rohács Réka és Betlehem Dávid (balról jobbra) a harmadik helyezett magyar váltó tagjai a nyíltvízi úszók 5 kilométeres csapatversenyének eredményhirdetése után a vizes Európa-bajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2021. május 15-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A nap folyamán korábban egyébként bronzérmes lett a magyar válogatott a szinkronúszók highlight kűrjében a budapesti vizes Európa-bajnokság szombati versenynapján a Duna Arénában. A magyar csapat Barta Niké, Csilling Katalin, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban indult, és a retró korszakot idézve Bonnie Tyler Holding out for a hero című számára mutatta be gyakorlatát, amelyre 79,1000 pontot kapott. A válogatott először nyert érmet szinkronúszásban világversenyen.

A szinkronúszóknál 95,3 ponttal Ukrajna lett az első, míg az ezüstöt Belarusz szerezte meg 86,5667 pontjával.

A vizes Eb-n még Olasz Anna szerzett eddig ezüstérmet 10 kilométeren, miután 0,3 másodperccel a holland Sharon van Rouwendaal mögött ért célba. A medencés számok egyébként majd csak május 17-én indulnak, Magyarország jelenleg a Belarusszal megosztva a 10. az éremtáblázaton. Az Eb-n eddig tizennégy nemzet szerzett érmet.