Ezüstérmes lett Lőrincz Viktor

Ezüstérmes lett Lőrincz Viktor

Lőrincz Viktor a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjében a tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyukkal birkózott a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében. Lőrincz bátyja, a hétfőn végül olimpiai aranyat nyerő Lőrincz Tamáshoz hasonlóan jutott fináléba. A magyar sportoló a 2019-es nur-szultáni vb fináléjában 2-1-re kikapott ellenfelétől.

Egy perc után Lőrincz szerezte meg az első pontot, ám az ukrán gyorsan fel tudott állni. Az első 3 perc után 1-0-ra vezetett a BHSE 31 éves versenyzője. A második menetben Lőrincznek kellett lemenni a szőnyegre, és sajnos az ukránnak kétszer is sikerült megforgatnia, végül 5-1-re elveszítette a finálét, ám csodálatos, hogy a testvére után ő is érmet, ezüstérmet szerzett a tokiói olimpián.