Felcsútot Kárpát-medencei fociközponttá tette Orbán Viktor

Felcsútot Kárpát-medencei fociközponttá tette Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018. október 27-én. A NOB elnöke a Budapesten zajló birkózó-világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra (Fotó: MTI/Puskás Akadémia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Közlöny péntek esti kiadásában eldugtak egy, a felcsúti focival kapcsolatos nagyon fontos módosítást. Orbán Viktor ugyanis több pontban is megváltoztatta a sportakadémiákról szóló kormányrendeletet – vette észre az Alfahír

„A miniszter határon túli jogi személlyel, határon túli szervezettel, külföldi jogi személlyel, külföldi szervezettel (a továbbiakban együtt: külföldi szervezet) sportakadémiai feladatok ellátására irányuló együttműködési megállapodást köthet, amelyhez az állami sportcélú támogatások felhasználásáról és elosztásáról szóló kormányrendelet alapján állami sportcélú támogatást is nyújthat. A megállapodás megkötését megelőzően a miniszter megvizsgálja, hogy a külföldi szervezet működése összhangban van-e a sportakadémiai működés követelményeivel" – eddig ez volt a rendeletben. Most a miniszterelnök kiegészítette egy mondattal: „A külföldi szervezetek sportszakmai koordinálását a sportágspecifikus módszertani központ látja el.” Azaz ezekután a külföldi/határon túli sportakadémiai működést ezek a központok vezethetik – és oszthatják el a magyar állami forrásokat. 

A hat látványsportágban egy-egy ilyen központ van, labdarúgásban a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke Mészáros Lőrinc.

Egy másik módosítás szerint a fociban a miniszter az eddigi tíz helyett most már tizenkettő sportakadémiával köthet keretmegállapodást.