Ferencvárosi bravúr: idegenben verték a Slovant, továbbjutottak!

Ferencvárosi bravúr: idegenben verték a Slovant, továbbjutottak!

A Ferencváros játékosai ünnepelnek, miután második góljukat szerezték a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Slovan Bratislava – Ferencváros visszavágó mérkőzésen Pozsonyban 2022. július 27-én (Fotó: MTI/TASR/Martin Baumann)

Fotó: Martin Baumann

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Slovan – Ferencváros 1-4, a magyar csapat továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába.

Magyar bajnokcsapat még nem jutott tovább úgy nemzetközi megmérettetésen, hogy az első meccsen, otthon kikapott – márpedig a Ferencváros előtt ez a feladat állt szerda este fél kilenckor Pozsonyban, miután múlt szerdán Budapesten 2-1-re kikapott a Slovantól. A két csapat találkozójának (szomorú) történelme van, ezért 1225 rendőr várta az ezer Fradi-szurkoló vonatát a szlovák főváros pályaudvarán. A kemény mag kitett magáért – szemtanúk beszámolója szerint „f*szsz*pó szlovákok” rigmussal köszöntötték a pályaudvaron lévőket, mire valaki visszaszólt nekik: de hát mi is magyarok vagyunk! A szlovák keménymag sem ment a szomszédba a vaskos mondatokért: a stadionban a magyarokat egy ilyen felirat fogadta angolul: „Attila, a hun meleg volt!”.

Az első sípszó előtt örülnünk kellett annak, hogy ezúttal két magyar volt a Ferencváros kezdőcsapatában (múlt szerdán csak egy): a kapus Dibusz Dénes mellett Botka Endre is bizalmat kapott Sztanyiszlav Csercseszovtól, a Ferencváros vezetőedzőjétől a kezdőcsapatban.

Már a harmadik percben megkapták a zöld-fehérek az első sárgát (Laidouni), de az első helyzet is előttük adódott: Botka 15 méterről kapásból fölé vágta az ötödik minutumban.

A Slovannál már a 11. percben cserélni kellett, a sérült Medvedevet Andre Green váltotta. Az első hazai helyzet a 14. percben adódott, de jó ütemben mentett Knoestler.

Az első félidő közepén, a 21. percben súlyosat hibáztak a Slovan védői, Franck Boli kihasználta a váratlanul elé került lehetőséget, vezetett a Fradi! Mivel az idegenben lőtt gólok már nem számítanak, ez azt jelentette, hogy változatlan állás esetén hosszabbítás következik, majd tizenegyes rúgásokkal dől el a továbbjutás.

A Slovan azonnal egy felső léccel válaszolt – Barszegján kiszorított helyzetből találta el pár méterről a magyar kaput. A harmincadik percben viszont már továbbjutásra állt a Fradi: Zachariassen beletette a fejét Mmaee lövésébe, védhetetlen gól, 0-2! A félidő végén nyomott a hazai csapat, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani, maradt a szünetre a kétgólos Ferencváros vezetés.

A második félidőt is a Fradi kezdte jobban, az 51. percben például Civic lőhetett jó helyről szabadrúgást, fölé. Az ötvenhetedik percben az olasz bíró kiosztotta a hatodik sárgalapot is (3-3 megosztásban), majd Boli el is dönthette volna a párharcot, miután ziccerben egyedül maradt a szlovákok kapusával, de az oldalhálóba lőtte a labdát. A hatvanötödikben is tűzijátékot rendezett a Slovan kapujánál a Ferencváros, de előbb Zachariassen, majd Traoré sem tudta befejezni. Nagy kár, mert a hetvenedik percben egy szögletből fejjel betalál De Marco – a Slovannak ez volt az első kaput eltaláló próbálkozása az egész mérkőzés során. Slovan – Ferencváros 1-2, ez a budapesti eredmény lemásolása, minden kezdődött elölről.

A némiképp váratlan góltól erőre kaptak a szlovákok, egy következő szögletből ki is egyenlíthettek volna, de a fejes szerencsére a kapu fölé szállt. Utána rendezte a sorait a Fradi, de gólt nem sikerült szerezni. Már mindenki lélekben a hosszabbításra készült, amikor egy magyar támadás végén Traoré elért egy, a védőkről lecsúszó labdát, és a szlovák kapus védés helyett a hálóba bokszolt, 1-3!

A Slovan támadott, de nem tudtok gólt lőni, sőt, a Ferencváros megszerezte a negyediket is, Laidouni bombájával! Slovan – Ferencváros 1-4, a magyar csapat továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába. Folytatás jövő szerdán a Karabah ellen.