Fideszes polgármester szólt az MLSZ-nek, nem kéne mindenszentek napján focimeccset tartani

Fideszes polgármester szólt az MLSZ-nek, nem kéne mindenszentek napján focimeccset tartani

Cser-Palkovics András (Fotó: Facebook/Cser-Palkovics András)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Kegyeleti okokból problémásnak látja Cser-Palkovics András, hogy november elsején tartsák meg a MOL Fehérvár FC és a Ferencvárosi TC rangadóját. Székesfehérvár polgármestere a Facebook-oldalán írt arról, hogy bár ő is futball- és Vidi-szurkoló, de mindenszentek napján sem közösségi, sem biztonsági, sem forgalomszervezési, sem kegyeleti okokból nem elfogadható a dolog, főleg egy olyan stadionban, ami mellett több temető is található. Ezért levélben fordult a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ), a két csapat vezetőségéhez, az MTVA-hoz és a rendőrséghez.

– Magyarország két vezető csapatának rangadója is többet érdemel, racionális szempontból sem tartom tehát jónak a szervezők, közvetítők részéről, hogy arra a hétvégére időzítik a hazai futballélet egyik legfontosabb meccsét, amikor a legtöbben családi, kegyeleti kötelezettségeiknek teszünk eleget. Ezen szempontokon túl pedig nyilvánvaló, hogy a meccs biztonsági és forgalmi intézkedései, a három temetőhöz is közel lévő stadion környékének, parkolóinak, az oda vezető utak lezárása, közben pedig mintegy tízezer szurkoló biztonságos irányítása mindenszentek napján, vállalhatatlan terhelést okozna a környéken, és rengeteg konfliktushoz vezetne – írta a településvezető, arra kérve az MLSZ-t, hogy tegye át a meccset egy alkalmasabb időpontra.

A poszt alatti hozzászólásában pedig mindezek után a polgármester azt írta: a MOL Fehérvár reagált megkeresésére, el tudná képzelni, hogy a meccs előző nap, október 31-én legyen. Cser-Palkovics az egész hétvégét problémásnak látja, de szerinte már ez a megoldás is előrelépés lenne.

Kerestük az MLSZ-t azzal kapcsolatban, mi az álláspontjuk a kérdésben, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.