Figyelmeztette a szurkolókat az MLSZ az olaszok elleni meccs előtt

Figyelmeztette a szurkolókat az MLSZ az olaszok elleni meccs előtt

A másnapi, olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzése Telkiben 2022. szeptember 25-én. (MTI/Kovács Anikó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 A korábbi rendbontások és diszkriminatív viselkedés miatt az Eb-győztes elleni összecsapást is az UEFA felfüggesztett büntetésének terhe alatt játssza a válogatott. Gyűlöletnek és rasszizmusnak semmi helye a válogatott mérkőzésein! – írja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a honlapján.

– Ahhoz, hogy a nézők a jövőben is a helyszínen szurkolhassanak a csapatnak, önfegyelemre és az ellenfél tiszteletére is szükség van. Nem szabad okot szolgáltatni további szankciókhoz, különösen rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokkal – folytatják. 

Az angolok elleni tavalyi meccsen tapasztalt szurkolói rendbontások miatt van érvényben egy egymeccses, felfüggesztett zártkapus hazai mérkőzés.  

Az MLSZ arra is kitért, hogy a magyar-olasz Nemzetek Ligája-mérkőzése napján a Puskás Aréna Parkban már 18:15-től programok várják a szurkolókat, ezért – és a sorok elkerülése érdekében is – érdemes legalább másfél órával a találkozó előtt a helyszínre érkezni. Emellett javasolják, hogy mindenki lehetőség szerint a közösségi közlekedést, a metró- és villamosjáratokat vegye igénybe a Puskás Aréna megközelítésekor.

A magyar labdarúgó-válogatott hétfő este, 20:45-ös kezdettel Olaszországot fogadja a Puskás Arénában, és amennyiben összejön a pontszerzés, akkor Marco Rossi legénysége megnyeri a halálcsoportot a Nemzetek Ligájában.

Címkék: MLSZ, Nemzetek Ligája, UEFA