Foci-Eb: az olaszok hibátlan mérleggel jutottak tovább a nyolcaddöntőbe

Foci-Eb: az olaszok hibátlan mérleggel jutottak tovább a nyolcaddöntőbe

Az olasz válogatott tagjai ünnepelnek, miután 1-0-ra gyõztek Wales ellen a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott Olaszország - Wales mérkõzésen a római Olimpia Stadionban 2021. június 20-án (Fotó: MTI/AP/Reuters/Alberto Lingria)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az olasz labdarúgó-válogatott hibátlan mérleggel, elsőként jutott tovább a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, miután az A csoport vasárnapi harmadik fordulós mérkőzésén 1-0-ra legyőzte Wales együttesét.

Az olaszok veretlenségi sorozata immár 30 mérkőzése, 2018 szeptembere óta tart. Roberto Mancini tanítványai ráadásul sorozatban 11 győzelemnél járnak, és ezeken a meccseken még gólt sem kaptak.

Az A csoportból a második helyen a vereség ellenére Wales jutott tovább, mert eggyel jobb a gólkülönbsége, mint a törököket vasárnap 3-1-re verő svájciaknak.

Svájc a harmadik helyezettek ranglistája alapján kerülhet a nyolcaddöntőbe, és erre jó esélye van, miután négy pontot szerzett a csoportkörben.

(MTI)