Foci Eb: Hollandia tarolt, Ausztria kiverte az ukránokat

Foci Eb: Hollandia tarolt, Ausztria kiverte az ukránokat

A holland válogatott tagjai ünnepelnek a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Észak-Macedónia - Hollandia mérkőzés végén Amszterdamban 2021. június 21-én. A csoportelső holland válogatott 3-0-ás győzelmet aratott Észak-Macedónia felett, és a nyolcaddöntőbe jutott. MTI/EPA/Pool/Peter Dejong

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A holland labdarúgó-válogatott hibátlan mérleggel jutott tovább a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, melybe mellette a C csoportból még az Ukrajnát legyőző Ausztria került biztosan – adja hírül az MTI.

A hétfői zárófordulóban az osztrák együttes Christoph Baumgartner első félidő közepén szerzett góljával nyert az ukránok ellen, így hat ponttal zárt a második helyen. A három pontos Ukrajna harmadik lett, az pedig kérdéses, hogy folytathatja-e a tornát. Az osztrákok a nyolcaddöntőben az olaszokkal találkoznak szombaton Londonban.

A már a második forduló után biztosan csoportelső hollandok az első félidőben még visszafogottan teljesítettek, a másodikban azonban az északmacedónok fölé nőttek, és 3-0-ás győzelemmel zárták a csoportkört. Észak-Macedónia története első Eb-jét két szerzett góllal, de pont nélkül zárta. A holland csapat vasárnap a Puskás Arénában játssza következő meccsét.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.