CR7 triplája sem volt elég a spanyolok ellen

CR7 triplája sem volt elég a spanyolok ellen

Cristiano Ronaldo a vb-ről való kiesés után a Realból a Juventusba igazol

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy kezdte CR7 a vb-t ahogy az Istenek szokták: három perce tartott a portugál–spanyol, amikor megcsinálta első biciklicselét. És máris vezetett Portugália! Lőtt még kettőt, de a spanyolok ellen ez is csak az ikszre volt elég a zseniális meccsen.

Ideálisnak nehezen nevezhető előzmények kísérték a spanyolok vb-rajtját, ugyanis a szövetség példátlan módon egy nappal a világbajnokság nyitómeccse előtt kirúgta Lopetegui kapitányt. Az ok: a mester ugyan korábban elfogadta szövetségi kapitányi kinevezésének hosszabbítását, ám időközben aláírta a Real Madrid ajánlatát is. A szövetség erre (teljes joggal) úgy felkapta a vizet, hogy rapid módon edzőt cserélt: Fernando Hierro csomagolhatott, és már ő ült a csalfa tréner helyett a kispadon a vb első szuperrangadóján.

A várakozásoknak megfelelően végre tényleg fociztak is a vb-n: Cristiano Ronaldo a harmadik percben egy az egyben vezette rá Nachosra a labdát, jött a biciklicsel, a madridi csapattárs védő pedig egyből beakasztott neki. Jöhetett a tizenegyes, amit persze Cé maga rúgott (1-0).

Halálos iramban folytatódott a parti, a sokkból magára talált a spanyol armada, Isco brutális kapufát rúgott, a labda azonban a gólvonalra és nem mögé pattant, majd jött Diego Costa: jó, jó, a labda átvételénél kicsit belekönyökölt Pepe szép arcába, de nem volt annyira feltűnő, aztán jobbra egy csel, balra egy csel, majd 13-ról a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). Sőt: meg is fordíthatta volna a partit Spanyolország, Iniesta épphogy mellé lőtt, de ekkor ismét CR7 lett a helység kalapácsa. Egy nem túl kecsegtető szituációból ballal tüzelt, a rossz, de lapos lövést viszont benézte a spanyol De Gea: a labda a kapus térde és keze között kötött ki a jobb sarokban (2–1)! A potya után szinte egyből szünetre mehettek a csapatok, a folytatás azonban óriási fordulatot hozott!

Iniesta szabadrúgását Busquets fejelte középre a berobbanó Diego Costa elé, aki két lépésről bebombázta az egyenlítő gólt (2-2)! A spanyol üzlet úgy beindult, hogy eztán egy kavarodásból kipattanót az első gólnál Cét elkaszáló Nacho vert be kapásból, vagyis kétkapufás góllal javított (2-3)! A spanyolok átvették a kezdeményezést, az állandó faragástól CR is egyre fáradtabb, ezzel párhuzamosan pedig hisztisebb is lett, de ez sem döntötte romokba. Néhány perccel a vége előtt egy szabadrúgást jobbal csavart védhetetlenül a bal vinklibe (3-3), vagyis mesterhármassal nyitott! Még annyit: a vb eddigi legjobb meccsén cirka láthattuk, hol tart ma a labdarúgás. Tőlünk nagyon távol…

B-csoport

Portugália – Spanyolország 3-3 (2-1)

Szocsi, 45 ezer néző. Jv.: Gianluca Rocchi (olasz)

Portugália:  Patricio –Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro –Silva (Quaresma, 69.), Moutinho, Carvalho, Fernandes (Mario, 68.) –Ronaldo, Guedes (Silva, 80.)

Spanyolország:  de Gea – Nacho, Pique, Ramos, Alba – Busquets, Koke –Silva (Vázquez, 86.), Isco, Iniesta (Alcantara, 70.) – Diego Costa (Aspas, 77.)

Gólok: Ronaldo (4. – 11-esből, 44., 88.) illetve Costa (25., 55.), Nacho (58.)

A csoport állása

1. Irán                    1 1 -  -  1-0 3

2. Portugália         1 - 1 - 3-3 1

Spanyolország 1 - 1 - 3-3 1

4. Marokkó            1 - - 1 0-1 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.