Csak az utolsó percben mattolta Uruguay Egyiptomot

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Liverpollal BL-döntőt játszott egyiptomi Mohamed Szalah úgy lett a meccs felvezetésének központi figurája, hogy a ’Pool legjobbja nem is kezdett a vb-n az észak-afrikai csapatban. A Real ellen elbukott Bajnokok Ligája-fináléban ugyanis a vállára esett, és a jelek szerint az idényben Messi és C. Ronaldo szintjére emelkedett támadó nem gyógyult meg a vb-rajtra.

Az előző hetek találgatásainak Héctor Cúper szövetségi kapitány azzal vetett véget, hogy a meccs előtt leadott jegyzőkönyvben csak kispadosként írta be a legjobb egyiptomi nevét.

Ez nagyjából meg is határozta az egyiptomi támadások hatékonyságát, ugyanis az első félidőben alig lehetett észrevenni őket. Uruguay valamivel aktívabb volt, de gólig nem, csak az első félidő legnagyobb helyzetéig jutott: egy szöglet utáni kavarodást követően a kaputól négy méterre egyedül álló Suáreznél kötött ki a labda, de csúnyán elbaltázta, sípcsonttal még onnan sem lehet gólt lőni, szóval csak az oldalhálóig jutott.

Ezzel a felek le is tudták az első félidőt, majd a folytatás első percében ismét Suárez kavarta a lapokat: kilépett a védők közül, öt méterről tüzelt, de el-Senavi kapus ismét bravúrral, ezúttal térddel védett! Óriási ziccer volt, az egyiptomi kapus azonban csak igazán most jött bele.

Megjegyzendő, a takaréklángra csavart iram miatt nyugodtan kimehetett egy ropiért az ember a konyhába, mert nemigen történt semmi izgalmas a pályán: egészen a hajráig, amikor Cavani 16-ról elengedett lövését tornázta szögletre a kapus. Úgy tűnt, Egyiptom kibekkeli a meccset, pláne, hogy ezután Cavani szabadrúgása a kapufáról jött ki, de egy perccel a vége előtt mégiscsak bevitte a győztes találatot Uruguay. A hátvéd Giménez ugrott a legmagasabbra, és az addig bravúrosan teljesítő el-Senavi kapus is csak nézni tudta a fejest (1-0).

Uruguay megérdemelten nyert (főként Cavani és Suárez játéka volt ígéretes), Egyiptom Szalah nélkül csak szaladt az eredmény után. Ha a támadó nem gyógyul meg, nehezen képzelhető el, hogy ez alapjaiban változik meg a hátralévő két csoportmeccsen.

A-csoport

Uruguay–Egyiptom 1-0 (0-0)

Jekatyerinburg, Központi Stadion, 27 ezer néző. Jv.: Björn Kuipers (holland)

Uruguay: Muslera –Varela, Giménez, Godin, Caceres – Nandez (Sánchez, 58.), Vecino (Torreira, 87.), Bentancur, Arrascaeta (Rodríguez, 59.) –Suárez, Cavani.

Egyiptom: El-Senavi –Faszj, Gabr, Hegazi, Abdel-Safj –Hamed (Morszj, 50.), – Varda (Sobhi, 82.), Szaid, Trezeguet – Mohszen (Kahraba, 63.).

Gólszerző: Giménez (89.)

A csoport másik mérkőzésén: Oroszország–Szaúd-Arábia 5–0

A csoport állása

1. Oroszország  1 1 - - 5-0 3

2. Uruguay          1 1 - - 1-0 3

3. Egyiptom        1 - - 1 0-1 0

4. Szaúd-Arábia 1 - - 1 0-5 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.