Messi sem tudott segíteni, Argentína csak döntetlent játszott Izlanddal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem bírt Argentína a vb-újonc Izlanddal Moszkvában. A második félidőben elképesztően nyomtak a dél-amerikaiak, ám az európaiak végül kibekkelték az 1–1-es döntetlent.

Mi már két éve az Eb-n testközelben megtapasztaltuk, hogy mennyire kemény, szívós ellenfél Izland. Most Messiék is érezhették, hogy nem egyszerű ellenük futballozni. Mert hiába birtokolta 79 százalékban a labdát Argentína az első félidőben, a vb-újoncnak csak kettővel (11-9) volt kevesebb lövése, ráadásul a nagyobb helyzeteket is az utóbbi alakította ki. Noha Sergio Agüero óriási gólt lőtt a 19. percben (1–0), de az izlandiak nem rogytak össze, s öt percen belül válaszoltak. Sigurdsson beadását Caballer pont középre ütötte, éppen Finnbogasson elé, aki hét méterről jobbal higgadtan a kapuba lőtt (1–1). Döntetlennel mentek az öltözőbe a csapatok és a játék képe alapján abszolút igazságos volt ez az eredmény.

A szünet után elkezdtek jobban nyomni a dél-amerikaiak, és újabb gólt szerezhettek volna. Magnusson lökte fel Agüerót a 16-oson belül, ám Messi 11-esét Halldorsson kivédte. Innentől nagyon felborult a pálya, a labdabirtoklási arány 81:19 volt az argentinok javára, akik nyomtak rendesen. Lionel Messi körbelövöldözte a kaput, ám a gól csak nem akart összejönni neki, és másnak sem.

Bár a második félidőben rendesen dörzsölte a háló az európaiak hátát, ám az 1–1-es eredményt sikerült megtartaniuk, s talán nem túlzás, ha azt írjuk, meg is érdemelték a döntetlent.

Izland valaha volt legjobb játékosa, Eidur Gudjohnsen a vb előtt azt mondta, hogy most már nem lehet velük kapcsolatban szerencséről beszélni. Szeretnék megmutatni, megérdemelték, hogy ott vannak a vb-n. Az FC Barcelona és a Chelsea volt játékosa nem beszélt a levegőbe.

 

1. forduló, D csoport

Argentína–Izland 1–1 (1–1)

Moszkva, Szpartak stadion, 44 190 néző, jv: Szymon Marciniak (lengyel)

Argentína: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Meza (Higuaín, 84.), Mascherano, Biglia (Banega, 54.), Di María (Pavón, 75.) – Messi, Agüero

Izland: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, Sigurdsson R., Magnusson – Gudmundsson (Gislason, 63.), Gunnarsson (Skulason, 76.), G. Sigurdsson, Hallfredsson, Bjarnason – Finnbogason (B. Sigurdarsson, 89.)

Gólszerzők: Agüero (19.), ill. Finnbogason (23.)

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Címkék: foci, foci-vb, Lionel Messi