Bombagóllal kezdtek a belgák Panama ellen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az első félidőben szenvedtek a belgák, ám aztán könnyed 3–0-s győzelmet arattak az újonc panamaiak ellen Szocsiban.

Papíron gólzáport ígért a Belgium–Panama mérkőzés a G-csoportban. És ahogy az várható volt, nyomtak is a jóval esélyesebb belgák, ám a vb-újonc latin-amerikaiak jól tartották magukat, az első félidőben nem is láthattunk gólt. A kaput eltaláló lövések száma meglehetősen kevés volt, csupán 3:0 az európaiak javára.

Szünet után aztán megmutatták a belgák, azért még értenek a góllövéshez. Még három perc sem telt el a második félidőből, amikor Mertens eszméletlenül nagy gólt lőtt kapásból a kapu jobb oldalába (1–0). Ez felszabadulttá tette Hazardékat, s innentől kezdve kedvükre játszhatták azt, amit tudnak. A játékrész derekán egy fantasztikusan kijátszott helyzet végén Romelu Lukaku fejelte be a második gólt (2–0). Majd a Manchester United csatára pár perccel később végleg eldöntötte a mérkőzést, egy kiugratás után a kijövő kapus felett emelt a kapuba (3–0).

Belgium kissé nehezen melegedett bele a játékba, de aztán végül esélyeshez méltóan, simán hozta a kötelezőt, Panamának pedig már az is ajándék, hogy ott lehet a világbajnokságon.

1. forduló, G-csoport

Belgium–Panama 3–0 (0–0)

Szocsi, Fist Olimpiai Stadion, 43 257 néző, jv: Janny Sikazwe (zambiai)

Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, Witsel (Chadli, 90.), De Bruyne, Carrasco (Dembélé, 74.) – Mertens (T. Hazard, 83.), Lukaku, E. Hazard

Panama: Penedo – Murillo, Escobar, R. Torres, Davis – Gomez – Barcenas (Díaz, 63.), Cooper, Godoy, J. Rodriguez (G. Torres, 63.) – Perez (Tejada, 74.)

Gólszerzők: Mertens (48.), Lukaku (69., 75.)

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Címkék: foci-vb, Belgium, Panama