Egy gól büntetőből, és más semmi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Svédország a videóbírónak is köszönhetően egy büntetőből szerzett góllal kiszenvedte a győzelmet Dél-Korea ellen. Aki látta hamar feledni fogja ezt a találkozót.

Senki se bánja, aki munka vagy valami más miatt lemaradt Svédország és Dél-Korea hétfő délutáni bemutatkozásáról. Ötletes játék helyett inkább csak gyömöszölést láthattunk a pályán az első félidőben. Talán mindennél beszédesebb volt a statisztika, a kapura lövések száma ugyanis 2:0 volt a skandinávok javára 45 percnyi játék után.

A svédek a legutóbbi három, míg a koreaiak az előző két meccsükön nem találtak be az ellenfél kapujába. Ebből azért már sejteni lehetett, hogy kettejük mérkőzésén nem lesz nagy tűzijáték. Ráadásul Dél-Korea legutóbbi 9 világbajnoki meccséből csak egyet nyert meg, Görögország ellen, még 2010-ben. A skandinávoknál meg még rosszabb volt a mutató, 2006. június 20-án ünnepelhettek legutóbb vb-gólt a szurkolóik. Mivel az előző két tornára ki sem jutottak a svédek, így csak most tudták ezt a pauzát megtörni. És ez sikerült is az első meccsükön a második félidőben. Kim Minu találta el Claesson lábát a 16-oson belül, de a játékvezető csak a videobíró segítségével fújta be a büntetőt. A 11-est Andreas Granqvist a bal alsóba lőtte (1–0).

A svédek ugyan győzelemmel tértek vissza 12 év után világbajnokságra, ám amit mutattak, arra nem lehetnek büszkék, ahogy a dél-koreaiak sem.

1. forduló, F csoport

Svédország–Dél-Korea 1–0 (0–0)

Nyizsnyij Novgorod, Nyizsnyij Novgorod Stadion, 42 300 néző, jv: Joel Aguilar (salvadori)

Svédország: Olsen – Lustig, Jansson, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Larsson (Svensson, 81.), Ekdal (Hiljemark, 71.), Forsberg – Berg, Toivonen (Thelin, 77.)

Dél-Korea: Cso Hjonu – I Jong, Csang HjonszuKim JongvonPak Csuho (Kim Minu, 21.) – I DzseszongKi SzongjongKu Dzsacshol (I Szungu, 72.) – Hvang Hicsan, Kim Sinuk (Csong Ujong, 66.), Szon Hungmin.

Gólszerző: Granqvist (65., 11-esből)

Az F csoport állása:

1. Mexikó       1 1 0 0 1-0 3

Svédország   1 1 0 0 1-0 3

3. Dél-Korea   1 0 0 1 0-1 0

Németország 1 0 0 1 0-1 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Címkék: foci, Németország, foci-vb